Smiley face
U kategoriji Društvo, Kuršumlija, Poslednje Vesti.

Najstariji advokat u Srbiji živi i radi u Kuršumliji: U 93. godini ima pune ruke posla

Autor 9 јан 2018

KURŠUMLIJA- Miloš Gašić iz Kuršumlije u 93. godini i dalje radi kao advokat. Trenutno ima stotinak klijenata i u Advokatskoj komori kažu da je najstariji advokat u Srbiji. Bio je predsednik Suda a posle penzionisanja otvorio je advokatsku kancelariju.

“Ono čime sam posebno zadovoljan to je da za ovih dvadeset pet godina koliko sam advokat nijedno ročište nisam propustio pred sudom, a da bude strana oštećena”, kaže Gašić. “Nijedan rok nisam propustio a da ne uložim žalbu, a kada za to ima potrebe.”

Iako u Kuršumliji radi deset advokata, godine su prednost što i za Miloša ima mnogo posla.

“Ovolike godine advokat, iskustvo, znanje i sigurnost, to je to”, ističe Dobrica Živančević, klijent iz Kuršumlije. “Drugo je naš čovek, to sve govori da mi u njega imamo poverenje.”

Ljubo Đokić, klijent iz Mačkovca, kaže da se odlučio za njega zato što je on pravi advokat, ” što traži pravdu i hoće da pomogne, ono kako pravda nalaže i pravo”.

“Sud gleda zakon i dokaze, a dobro, sigurno da prema meni kao čoveku imaju malo bolji odnos, a ne i prema presudama, tu gledaju dokaze i činjenice”, kaže Gašić.

“Ljudi znaju da su na pravom mestu kada se obrate njemu i zbog jednog poštenog stava prema tim klijentima i ima dovoljno znanja”, kaže njegov sin Dragan. “On i dan danas čita i prati sve one promene koje se dešavaju u zakonodavstvu.”

Miloš pamti vreme kada je Kuršumlija imala samo dva advokata. Danas kada ih je pet puta više, ne plaši se konkurencije jer veruje da će uz znanje i predan rad za njega biti posla, kako kaže, i kad navrši stotu.

(Izvor RTS Prokuplje)


Poslednji Naslovi

Kratak url URL: http://toplickevesti.com/?p=74607

9 јан 2018. Komentari na vestima starijim od 7 dana su zatvoreni RSS 2.0.

6 komentara za “Najstariji advokat u Srbiji živi i radi u Kuršumliji: U 93. godini ima pune ruke posla”

 1. Jelena 1977

  Divno.Bravo za advokata.Prelepo je pročitati ovako lepu vest.

 2. gbwrgbwrgb

  Prima penziju i advokatiše!!!! To može samo u Srbiji!!!! Toliko pravnika ime, koji ne mogu da završe pripravnički jer ih kolege advokati neće za konkurenciju!!!!!! A ovaj ko starac fočo od stotinu ljeta!!!!!!

 3. jerotije

  Nek je ziv i zdrav ,ali Kursumlija nije Kalifornija.Ovde se svi znamo ko smo i sta smo sve radili.Uz duzno postovanj Gasici su ,,yaveyane vrece,, ali su uvek bili pored vlasti i ostvarivali svoje ciljeve.Po prirodi su cutljivi i kao takvi uvek dobro prolazili.Fakultete zavrsavali do 60.godine.

 4. sima

  Nije bitna presuda.Bitna je lova.Zato je dugovecan to im je u genu i nek je ziv i ydrav jos 100 godina.

 5. jela

  Tacno ,ako propusti rociste gubi taksu, to je najbitnije, ishod sudjenja nije vazan.Iz iskustva sa njim znam da
  ,,na sudu treba da lazes, da bi presuda bila u tvoju korist,, ajde bre…………..nek je samo ziv i zdrav…..treba izdrzavati fala bogu onoliku porodicu.

Komentari su zatvoreni


Maintained by OZ.I.T.Solutions
Scroll Up