Smiley face
U kategoriji Poslednje Vesti, Prokuplje, Sport.

Naši u svetu!

Autor 15 апр 2017

PROKUPLJE/NORVEŠKA- „U zdravom telu zdrav duh -(Mens sana  in copore sano) “, ovom sentencom oduvek se rukovodio Prokupčanin Miloš Stojanović, koji živi i radi kao medicinski radnik u Norveškoj. Kod njega odmalena postoji ljubav prema najvećoj sporednoj stvari na svetu -fudbalu. U osnovnoj školi trenirao je veliki fudbal a zatim prešao na mali, kao golman u „Dolapu“. U Norveškoj je osnovao istoimeni klub „Dolap“ uz podršku osnivača „Dolapa“ iz Prokuplja, Dejana Milenkovića. Sve je počelo kao druženje i održavanje kondicije a sada im je cilj da se kvalifikuju u Ligu šampiona.

Kada je 2011. godine došao na prostore Skandinavije, u Stavanger, Miloš Stojanović iz Prokuplja, pored posla i druženja sa prijateljima iz Srbije, osniva klub malog fudbala. Trenutno se takmiče u Ligi malog fudbala u ovom mestu a do sada su učestvovali i na brojnim turnirima u Norveškoj, i zabeležili zapažen uspeh i osvojili pehare.

-Ljubav prema fudbalu, prisutna je od malena. U osnovnoj školi počeo sam da treniram veliki fudbal a na početku srednje škole prestao. Da bih se nakon toga posvetio malom fudbalu. Bio sam golman i u klubu stekao prijatelje za ceo život, Dejana Milenkovića i Gorana Tomića. Dolaskom u Norvešku želeo sam da prenesem jedan deo moje Srbije, druženje koje je jako bitno, pored samog futsala-ističe za Topličke vesti, Miloš Stojanović.

Stojanović pojašnjava, da na početku niko od njih nije planirao ništa ozbiljno, već da spoje druženje i budu u dobroj fizičkoj kondiciji. Međutim, posle zapaženih rezultata na turnirima, rešili su da krenu korak dalje i osnuju klub malog fudbala.

-Na moju inicijativu klub je dobio ime KMF “Dolap“, po „Dolapu“ iz Prokuplja. Bezrezervnu podršku imali smo od direktora „Dolapa“ iz Prokuplja, Dejana Milenkovića. Dobili smo garnituru novih dresova, opremu i imamo dva termina u hali da treniramo. Klub smo osnovali 2015., a počeli smo da se takmičimo 2016. godine. U prvoj sezoni uspeli smo da završimo na drugoj poziciji na „IFS“ turnirima zapadne Norveške i samim tim smo stekli uslov da igramo na završnici, koja će se održati krajem novembra u Oslu. Ukoliko uspemo da osvojimo prvo mesto ili se plasiramo u finale, automatski smo dobili mogućnost da se kvalifikujemo u Ligu šampiona-naglašava Miloš Stojanović

Inače, sadašnja ekipa se samo malo razlikuje od prve postave. I dalje je čine samo Srbi, koje spojila nostalgija, ljubav prema fudbalu i entuzijazam. Kapiten ekipe i najiskusniji igrač, kako kaže Stojanović, je Ivan Nestorović, koji je, kao i Miloš, takođe iz Prokuplja.

 

 

 

 


Poslednji Naslovi

Kratak url URL: http://toplickevesti.com/?p=60783

15 апр 2017. Komentari na vestima starijim od 7 dana su zatvoreni RSS 2.0.

1 komentar za “Naši u svetu!”

Komentari su zatvoreni


Maintained by OZ.I.T.Solutions
Scroll Up