Smiley face
U kategoriji Komentar, Kuršumlija, Poslednje Vesti.

Nešto se dešava u kosaničkom kraju, a svi ćute!

Autor 2 дец 2017

KURŠUMLIJA- Za manje od dva meseca u kosaničkim selima dogodila su se tri požara i dva obijanja kuća. Objekte u Maloj Kosanici i Rači zapalio je Albanac sa Kosova, navodno mentalno bolestan. Školska radionica u Rači izgorela je pre nekoliko dana, uzrok nepoznat. Pre izvesnog vremena obijene su kuće u Orlovcu i Đorovićima (Rača). Počinilac nepoznat.  Ko su ljudi koji šetaju ovim selima, odakle su i šta traže? Da li su meštani bezbedni? Šta će da plane sledeći put? Nešto se dešava u ovom kraju. Šta, pokazaće vreme.

Ovaj kraj naslanja se na Kosmet i kroz njega prolazi magistralni put Niš-Priština. Stanovnika je sve manje! Razlog, uglavnom ekonomski. Ima li i drugi razlog-strah, o tome malo ko hoće da priča. Ako jednom neko i kaže nešto, drugi put ćuti. Autora ovog teksta redovno zovu i obaveštavaju kad se nešto desi, ali, kad treba da daju izjavu o tome-zaćute. “Ne mogu ja”, “Nemoj mene, molim te, znaš kako je”, ovako opravdavaju svoju ćutnju. Koga-čega se plaše?

Prvo, u poslednje vreme malo zaziru kako će njihove izjave da tumači vlast, odnosno nadležni! Drugo, ko zna ko sve može da pročita, a kuća pored puta!

Ponekad, u besu, znaju da kažu da će sami da se organizuju i čuvaju i brane svoju imovinu. Drugi put kažu da policija mora da pojača svoje prisustvo u ovom kraju.

Da li ima neke pozadine, plana, u uvim događajima? Ako ima nadležni treba da to da spreče, dok ne bude kasno.


Kratak url URL: http://toplickevesti.com/?p=72708

2 дец 2017. Komentari na vestima starijim od 7 dana su zatvoreni RSS 2.0.

7 komentara za “Nešto se dešava u kosaničkom kraju, a svi ćute!”

 1. Desava se vec decenijama !!! Albanci nas isteruju jednog po jednog …. njihov cilj se ostvaruje dok nasa vlas i policija vata zjala i uzima mito .!!! Sami ćemo da se Izkorenimo . Zalosno je .!!!

 2. Pile

  Zato Kursumlijska lokalna samouprava se trudi da zadrzi stanovnistvo i otvara firme i pruza motiv i ekonomski prosperitet svojim gradjanima.

 3. Milos

  Albanci rade svoje a naša država im u tome pomaže tako što potpuno zapostavlja ovaj kraj…kad budu shvatili biće kasno

 4. Dva brata

  To je zato što nema puteva kroz sela uz granicu, vojska ne zalazi uopšte. Policija stigne donekle i dalje ne ide jer nema puta. Šta bi sa putem od Banje do Merdara gde su pare.

 5. Miroslav

  Samozastita , pa kada se zulumcar ***

 6. Uistinu šta radi bre ta policija? Izlaze li oni uopšte iz grada? Idu li u patrole? Ko ih je zadnji put video po selima?

Komentari su zatvoreni


Maintained by OZ.I.T.Solutions
Scroll Up