Smiley face
U kategoriji Blace, Kuršumlija, Poslednje Vesti.

Neumoran: Predsednik Opštine Blace Zoran Jozić najavio novu manifestaciju u Blacu

Autor 6 окт 2017

BLACE- Opština Blace, Kulturni centar “Drainac”  i Narodna biblioteka “Raka Drainac” organizuju po prvi put manifestaciju “Blace Draincu”. Programski sadržaji odvijaće se u selu Trbunju u pesnikovoj rodnoj kući kao i u Kulturnom centru “ Drainac” u Blacu.

Najavljujući manifestaciju predsednik Opštine Blace Zoran Jozić istakao je da je njen značaj veoma veliki jer i na ovaj način Blace se na neki način odužuje velikom  pesniku.

-Ovo je nastavak onoga što se u okviru Drainčevih dana održava u svim opštinama Topličkog okruga. Mi kao opština, koja ima najviše obaveza prema Draincu, odlučili smo da se i na ovaj način na neki način odužimo književniku koji nas je u pravom svetlu reprezentovao u svetu. Blace je zahvaljujući Radu Draincu postalo poznato u svetu književnosti i umetnosti, istakao je predsednik Opštine Blace Zoran Jozić najavljujući manifestaciju.

Na naše pitanje da li će, pored toga što brojne institucije u Blacu nose naziv svetski poznatog književnika, možda i neka ulica u Blacu dobiti ime po Radu Draincu, predsednik je naglasio da je to dobra ideja.

Manifestacija – Blace Draincu održava se u sredu, 11. oktobra i prema najavama predsednika Opštine Blace očekuje se prisustvo velikog broja gostiju, privrednika, građana…

Predsednik Opštine Blace, Zoran Jozić izrazio je želju da ova manifestacija postane tradicionalna što je i želja i cilj organizatora.

Kompletan program manifestacije:


Poslednji Naslovi

Kratak url URL: http://toplickevesti.com/?p=69711

6 окт 2017. Komentari na vestima starijim od 7 dana su zatvoreni RSS 2.0.

15 komentara za “Neumoran: Predsednik Opštine Blace Zoran Jozić najavio novu manifestaciju u Blacu”

 1. Vasington

  Sve ostalo ste upropastili, ostaje nam samo da se veselimo.

 2. Анонимни

  Blago nama sa tolkom kulturom po glavi stanovnika.Partijski kadar pravi razne manifestacije da se vidi kao da rade nesto.

 3. Анонимни

  Bilo bi mu bolje da otvori neku vecu fabriku, i da zaposli taj narod sto po celi dan sedi po In kaficima i ostalim “kulturnim objektima “a ne da se bavi ovom kulturom koja i onako funkcionise bez njega.

  • Анонимни

   Stace fabrike dovljno je ovo sto ima od opstinskih i drzavnih preduzeca da se zaposli partijski kadar iz SPS,DS,DSS G17+,SNS a vi ostali snadjite se sami

 4. *****

  Ama bre sjaši sa tvojom praziluk kulturom.sikter.

 5. Blačanin

  Ja prosto više ne znam šta da kažem. Ko zna šta će još da mu padne na pamet. Sledeće je blago cara Lazara?

 6. Blačanin

  Neumoran je taj koji smišlja ovakve naslove …

 7. Radovan treci

  Videla zaba ( Z.J. ) da se konji kuju( tradicionalni i afirmisani Draincevi susreti ) , pa digle nogu, hoce i ona. Nezapamcen dilentatizam u kulturi. Posledica toga je i masovna zloupotreba i maltretiranje dece u celom Toplickom okrugu: te deca posetila ono, te deca posetila ovo, sto nema blage veze sa autenticnom kulturom, koja zahteva veliko znanje i kreativnost. Bljak !

 8. Анонимни

  Zasto ne objavite ko su dobitnici nagrada, cime se bave takodje i ziri, gde su izjave zirija po kojim kriterijumima su birani pobednici. Takodje da li su odluke donosene jednoglasnoi ili je predsefnik zirija mogao da da konacnu rec. Koliko je sve trensparetno bilo? I zasto Je ovde izjava predsednika kada iz domena kulture su drugi ljudi kompententniji jet to. Oni pripremsju

 9. Trla baba lan

  KULTURO EVE ME!STIŽE JOZIC U OVU OBLAST.PESNICI, SLIKARU, UMETNICI SVIH VRSTA,SADA STE GA UGASILI.

 10. ....

  Samo nek je veselo. To sto i ove godine nema nista od rekonstrukcije puta Blace-Beloljin nema veze.

Komentari su zatvoreni


Maintained by OZ.I.T.Solutions
Scroll Up