Smiley face
U kategoriji Blace, Doljevac, Društvo, Kuršumlija, Merošina, Poslednje Vesti, Prokuplje, Žitorađa.

Novi pravilnik za podsticajna sredstva u poljoprivredi

Autor 13 апр 2018

BEOGRAD- Ministarstvo poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva donelo je nove izmene Pravilnika o podnošenju zahteva za podsticajna sredstva u poljoprivredi . Sredstva su namenjena za poljoprivrednu mehanizaciju, opremu i nabavku kvalitetnog priplodnog materijala za stočarstvo. Za razliku od prošle godine, kada su se zahtevi Upravi za trezorpodnosiliod 15.aprilado 1.jula, ove godine oni će se podnositi od 1. jula do 30.septembra.

-U oblasti biljne proizvodnje registrovana poljoprivredna gazdinstva zahteve za podsticaje mogu da podnose za kupovinu mehanizacije i opreme za navodnjavanje, nabavku novih plastenika i opreme za proizvodnju u zaštićenom prostoru, nabavku protivgradne opreme, novih priključnih mašina i opreme za setvu, sadnju i berbu, izjavila je savetodavac u Poljoprivredno stručnoj službi Prokuplje ( PSS ) Duška Petrović dodavši da pravo na podsticaje mogu da ostvare pored vlasnika poljoprivrednih gazdinstava i zemljoradničke zadruge, srednje poljoprivredne škole i naučno istraživačke organizacije u oblasti poljoprivrede, preduzetnici i nosioci komercijalnog porodičnog poljoprivrednog gazdinstva.
Prema njenim rečima u oblasti stočarstva podsticaji se dodeljuju za nabavku kvalitetnog priplodnog materijala, nabavku opreme i mehanizacije za pripremu i distribuciju stočne hrane, nabavku opreme kojom se štiti dobrobit životinja, za investicije u pčelarstvu i nabavku opreme za proizvodnju konzumnih jaja.
-Zainteresovanim poljoprivrednicima zaposleni u PSS pružiće neophodnu pomoć u popuni zahteva za dodelu podsticajnuih sredstava, naglasila je Petrović.


Kratak url URL: http://toplickevesti.com/?p=78864

13 апр 2018. Komentari na vestima starijim od 7 dana su zatvoreni RSS 2.0.

1 komentar za “Novi pravilnik za podsticajna sredstva u poljoprivredi”

  1. jovan

    draga srpska braco . nazalost kao svih ovih godina od kako je pocela ova ,, stimulacija ,, za poljoprivredna gazdinstva . kao i svaka druga ,,akcija ,, pomoci te prirode. uvek su dobijali oni koji imaju previse i imali su . ili ako neko ima nekog da mu pomogne. da ga ubaci u neku brzinu,brzohodnu ili sporohodnu. ali mora da ima nekog . moze da je i politicki podoban da je u vrhu neke politike ili da je dobar potrcko . to je bilo i posle rata a i sad. nema veze da li je poljoprivrednik vido neku od svojih njiva ili nije ako je dobar dobice malo ili malo vece parce.

Komentari su zatvoreni


Maintained by OZ.I.T.Solutions
Scroll Up