Smiley face
U kategoriji Kultura, Kuršumlija, Poslednje Vesti.

Novinarka Topličkih vesti Radica Gavrilović osvojila drugu nagradu za esej o Radu Draincu

Autor 8 окт 2017

KURŠUMLIJA- Na konkursu “U  čast Radu Draincu ”, koji je raspisala Narodna biblioteka “Raka Drainac” Blace, pristiglo je više od 40 radova pod šifrom. U kategoriji  „Esej”, novinarka Topličkih vesti  Radica Gavrilović osvojila je drugu nagradu. Prvo mesto osvojio je Nemanja Veljović iz Blaca. Radica Gavrilović je istakla da je po prvi put učestvovala na konkursu u kategoriji-Esej, i da nije bilo lako napisati jer je u pitanju veliki pesnik, Topličanin, građanin sveta, Drainac- biser poezije. Svaka njegova pesma je kao fantazija i opčinjava kao magija i predstavlja tog savršenog pesnika, i čoveka  kome je ljubav davala krila, laže Gavrilović.

Predsenica žirija Marija Bojaniić Ćirković, asistent na Filološkom fakultetu u Nišu, naglašava za Topličke vesti da je na literarni konkurs pristiglo više od 40 radova iz Srbije i federacije BiH. Gotovo svi radovi imaju visoku estetsku i saznajnu vrednost a značajan deo njih u formi je kreativnog odgovora na pitanja o kojima je Drainac pevao, pisao i polemisao. Marija još kaže, da se nada da su  nagrađeni autori ponosni što su se istakli u takvoj konkurenciji i poželela je svima puno uspeha u daljem stvaranju i proučavanju lepe književnosti. Članovi žirija su bili pesnici Vesna Paunović Đukić iz Kuršumlije i Mihailo Pršić iz Blaca.

-U  Kuršumliji u poslednje vreme za Esej  o Borhesu nagradu je dobio Nebojša Gašić. Radivoje Pantić za Esej o Paunu, za koji je Gašić rekao  da je temelj eseistike udaren u Kuršumlij. Zatim Radoljub Gligorijević, Danica Bakić, Momčilo Nikolić… Oni su pregaoci kulture u Kuršumliji i vrsni poznavaoci ove tematike, tako da očekujem i njihovo mišljenje. Čestitam prvoplasiranom Veljoviću-ističe Radica Gavrilović.

Inače, Radici je ovo druga nagrada ove godine. Dobila je i drugu nagradu za pesmu “Sve boje noći”


Kratak url URL: http://toplickevesti.com/?p=69773

8 окт 2017. Komentari na vestima starijim od 7 dana su zatvoreni RSS 2.0.

3 komentara za “Novinarka Topličkih vesti Radica Gavrilović osvojila drugu nagradu za esej o Radu Draincu”

  1. N.G.

    Radica je mnogo puta do sada dokazala svoj novinarski i literarni talenat, pa je i ova nagrada nesto ocekivano i zasluzeno. Sve cestitke, uz zelju da ovakvih i jos vecih nagrada uskoro bude jos vise !

  2. Анонимни

    Ocekivano, puno srece u daljem radu i na konkursima.

  3. Анонимни

    Dve druge nagrade ove godine, pa to je kao u pesmi VECITO DRUGI, dobo bice i prve Ne brini samo Hrabo. Pa samo zamisli da si cetvrta e to se neracuna nista. Drugo mesto je isto dobro.

Komentari su zatvoreni


Maintained by OZ.I.T.Solutions
Scroll Up