Smiley face
U kategoriji Doljevac, Društvo, Poslednje Vesti, Prokuplje, Žitorađa.

Obustavljen saobraćaj na auto-putu kod Doljevca zbog odrona

Autor 11 мар 2018

DOLJEVAC – Noćas oko dva sata iza ponoći iznenada je proradilo klizište na brdu kod sela Orljane u opštini Doljevac sa kojeg se nekoliko desetina tona zemlje i kamenja sručilo najpre na desnu kolovoznu traku auto-puta a posle nekoliko sati prekrilo i ceo auto-put. Saobraćaj je odmah prekinut i motorna vozila zaustavljaju se kod petlje „Niš-jug“ iz pravca Beograda, odnosno pred naplatnom rampom „Doljevac“ iz pravca juga. Celokupan saobraćaj između Doljevca i Niša u dužini od oko 14 kilometara obavlja se starim putem.

Foto Politika

Policija i radnici JP „Putevi Srbije“ odmah su reagovali i zatvorili prvo saobraćaj na kolovoznoj traci prema srpsko-makedonskoj granici, a pošto je veliki odron sa kamenjem počeo da ugrožava i vozila na traci iz suprotnog pravca, doneli su odluku o potpunom prekidu i upućivanju putničkih automobila, autobusa i teretnih vozila na stari put.

Učesnici u saobraćaju, koji je značajno usporen jer je stari put u vrlo lošem stanju i prolazi kroz nekoliko naselja u doljevačkoj i niškoj opštini, deonicu od rampe za naplatu putarine „Doljevac“ do izlaza na petlji „Niš-jug“, kojom se putovalo najviše pet-šest minuta, sada i po pola sata provode na zaobilaznici i pre nego što se uključe ponovo na auto-put.

Ekipe JP „Ptevi Srbije“ odmah su počeli sa raščišćavanjem zemlje i kamenja sa kolovoza auto-puta, ali opasnost i dalje traje jer, uverili smo se na licu mesta, klizište i dalje povremeno „radi“ i ugrožava dežurne putare.

Prema prvim pretpostavkama prekid saobraćaja na delu auto-puta od izlaza za „Niš-jug“ do rampe „Doljevac“ trajaće nekoliko nedelja, jer je neophodno najpre otkloniti zemlju i kamenje od velikog odrona, a potom sagraditi i potporne zidove kako bi se zaustavilo klizište.

(Politika)


Kratak url URL: http://toplickevesti.com/?p=77204

11 мар 2018. Komentari na vestima starijim od 7 dana su zatvoreni RSS 2.0.

Komentari su zatvoreni


Maintained by OZ.I.T.Solutions
Scroll Up