Smiley face
U kategoriji Poslednje Vesti, Reportaža, Žitorađa.

Održana “Bostanijada 2017”: Bila je previlegija biti juče u Pejkovcu

Autor 3 авг 2017

ŽITORAĐA/PEJKOVAC- Zadovoljstvo je bilo juče biti u Pejkovcu, u srcu Dobriča. Četvrta po redu Bostanijada ispunila je sva očekivanja, i više od toga. Veliki broj takmičara za najveću i najslađu dinju i lubenicu, impozantan broj štandova sa izlagačima iz oblasti poljoprivrede, pažljivo osmišljen kulturno-zabavni program… na kraju, ne manje važno, bilo je dovoljno mesta da se sedne, pojede i popije. Sve viđeno govori da ova manifestacija polako preuzima primat prokupačkim Danima višnje, kuršumlijskoj Malinijadi, a bogami ni blački Dani šljive nisu daleko. Ono što impresionira je veliki broj ljudi, starijih, mladih, porodice sa decom… mladost, lepota. Na kraju, svemu ovome veliki doprinos dao je i ministar poljoprivrede Branislav Nedimović, koji je u društvu Marka Milenkovića, Žitorađanina, državnog sekretara u Ministarstvu prosvete, opušteno obišao sve štandove, pričao sa posetocima, šalio se… i na kraju rekao dve veoma važne stvari:

 

Prvo, otvarajući manifestaciju ministar je iskusno, iako je veoma mlad, pohvalio domaćine rekavši da iako je iz mesta gde se gaji bostan (Sremska Mitrovica) nikada nije probao slađu i sočniju lubenicu i nigde nije video ovako vredne i radne ljude. Za lubenicu ne znam, ali vrednijih ljudi sigurno nema.

Drugo, ministar je najavio da će u saradnji sa lokalnom samoupravom pomoći da se prvo u Samarinovcu a zatim u Pejkovcu dovede struja u polja, kako bi plastenici mogli da se zagrevaju.

Trenutno “prvi” političar iz Žitorađe Marko Milenković takođe može da bude zadovoljan. Dolazak ministra poljoprivrede je verovatno njegova zasluga. Drugo, meštani su ga pozdravljali sa velikim zadovoljstvom ali i nadom da će svojim aktivnostima doprineti da se ovaj kraj brže razvija. Treba pomenuti i veliki broj posetioca sa strane a među njima Miliju Miletića, narodnog poslanika iz Svrljiga, Milicu Erić, većnika za kulturu u opštini Prokuplje… Dvojica Kuršumličanina, Života Jevremović i Vujadin Nikolić, obučeni u narodnu nošnju, takođe su privukli veliku pažnju.

Treba pohvaliti i organizatore, Narodnu biblioteku Žitorađa,  Kancelariju za mlade i Mesnu zajednicu Pejkovac, koji su se potrudili da sve funkcioniše kako treba. Malo zamerka, izbor najveće i najslađe dinje i lubenice je predugo trajao, zato o pobednicima drugom prilikom.

Na kraju, posebno zadovoljstvo doživeo je i potpisnik ovih redova. Svako sa kim smo popričali, a bilo ih je mnogo, svako, ama baš svako, čita Toplike vesti, i kažu da su im Topličke vesti glavni izvor informisanja.

 

 


Kratak url URL: http://toplickevesti.com/?p=66147

3 авг 2017. Komentari na vestima starijim od 7 dana su zatvoreni RSS 2.0.

3 komentara za “Održana “Bostanijada 2017”: Bila je previlegija biti juče u Pejkovcu”

  1. 99 генерација

    A o Perućici i Pavković Ivani -pevačima koji su za dva sata programa od 21-do 23 časova uzeli po sedam hiljada evra ni reči

Komentari su zatvoreni


Maintained by OZ.I.T.Solutions
Scroll Up