Smiley face
U kategoriji Politika, Poslednje Vesti, Prokuplje.

Održana sednica SO Prokuplje: Doneta odluka u interesu radnika

Autor 1 сеп 2017

PROKUPLJE- Na današnjoj sednici Skupštine opštine Prokuplje usvojena je Odluka o izmeni odluke o maksimalnom broju zaposlenih na neodređeno vreme u sistemu lokalne samouprave Opštine Prokuplje. Ovom odlukom smanjen je broj radnika koji je bio predviđen za prvi krug racionalizacije, što znači da će umesto 90, biti racionalizovano 67 radnika.

– Na izmenu Odluke o maksimalnom broju zaposlenih odlučili smo se kako bi izašli u susret radnicima, jer se novom odlukom smanjuje broj radnika za racionalizaciju. U skladu sa odlukom Vlade Republike Srbije i predlogom Ministarstva državne uprave i lokalne samouprave, ukupan broj zaposlenih u sistemu lokalne samouprave od predviđenih 802, svodi se na 735 radnika. Do izmena je došlo u JKP „Hameum“ koje je naše najveće i najznačajnije preduzeće u kojem je trebalo da bude racionalizovano 40 radnika. Novom odlukom taj broj je umanjen za 16, što znači da je za racionalizaciju u ovom preduzeću sada predviđeno 24 radnika. Do izmene je došlo i u Turističko-sportskoj organizaciji koja je procentualno trebala da racionalizuje najviše ljudi. Tako će umesto 20, u ovoj javnoj ustanovi biti racionalizovano 13 zaposlenih.
Smatramo da je nova odluka o maksimalnom broju zaposlenih doneta u interesu radnika i da će sada u budžetu Opštine biti još više sredstava koja ćemo usmeriti na unapređenje rada JKP „Hameum“. Uštedom od oko 15 miliona dinara planiramo da obnovimo mehanizaciju i obezbedimo poslovni prostor za rad ovog najznačajnijeg javnog preduzeća, istakao je predsednik Opštine Prokuplje Aleksandar Simonović.

 
Prema rečima presednika Simonovića, izmenama odluke o maksimalnom broju zaposlenih u sistemu lokalne samouprave Opštine Prokuplje, za koju je na današnjoj sednici glasalo 40 odbornika, prethodile su konsultacije sa predstavnicima Sindikata, kao i razgovori sa zaposlenima. Predstavnici Ministrastva državne uprave i lokalne samouprave potvrdili su da je nova odluka u potpunosti usklađena sa zakonom, kao i način za određivanje maksimalnog broja zaposlenih u sistemu lokalne samouprave Opštine Prokuplje, što znači da za donošenje ove odluke postoji saglasnost svih činilaca.

Kratak url URL: http://toplickevesti.com/?p=67773

1 сеп 2017. Komentari na vestima starijim od 7 dana su zatvoreni RSS 2.0.

4 komentara za “Održana sednica SO Prokuplje: Doneta odluka u interesu radnika”

  1. hahaha prvo hteli bezpotrebno da daju otkaze ljudima a sada oni kao spasioci ,smesno…jadno i bedno…

  2. Zvonko

    Niko nije za otkaze ali ako postoje prekobrojni a drzavni organi i dalje ne funkcionisu bar treba skinute taj rashod za plate sa budzeta NE treba zaboraviti onih 9000 koji su ostali bez posla 2002/2006 godine I ZBOG KOGA JE TAKO BILO!

  3. Majdov

    hteli da priznaju ili ne konacno se uvod red u sistem

  4. trnavac

    Sada verovatno nece odgovarati opoyiciji u nasem gradu sto je 67 koliko je i trebalo tj koliko je predvidjeno nego verovatno treba i manje po njima

Komentari su zatvoreni


Maintained by OZ.I.T.Solutions
Scroll Up