U kategoriji Politika, Poslednje Vesti, Prokuplje.

Održana sednica Skupštine Grada Prokuplja: Višak prihoda 342 miliona, izabrani direktori…

Autor 4 jun 2019

PROKUPLJE- Usvajanje Odluke o završnom računu budžeta za 2018. godinu, bila je jedna od tačaka današnje sednice Skupštine Grada Prokuplja.
Tako je na sednici Skupštine obrazloženo da su ukupni prihodi i primanja u protekloj 2018. godini iznosili 1.710.967 dinara, a ukupni rashodi 1.368.291 dinar, pa je na osnovu datog stanja na kraju prošle godine utvrđen višak prihoda u iznosu od 342.676 dinara i ta sredstva planirana su za redovno finansiranje u ovoj godini.

Bilo je reči i o visokom procentu izvršenja budžeta prethodne godine od čak 84,27 odsto u odnosu na ukupan plan.
Na dnevnom redu sednice, kao dopunska tačka, razmatrana je i usvojena Odluka o sprovođenju statusne promene u delatnosti Turističko-sportske organizacije Prokuplje, na osnovu koje se iz dosadašnje TSO formiraju dve ustanove, Ustanova za obavljanje delatnosti u oblasti turizma, i Ustanova za obavljanje delatnosti u oblasti sporta, koje će ubuduće samostalno funkcionisati u skladu sa zakonskim odredbama.
U nastavku sednice, usvojena je još jedna značajna Odluka koja se odnosi na zdravstvo i vezana je za obrazovanje Lokalnog saveta za zdravlje, kao posebnog radnog tela Skupštine Grada Prokuplja, sa ciljem da prati primarnu i sekundarnu zdravstvenu zaštitu na lokalnom nivou.
-Zadatak Saveta je i da podstiče međusektorsku saradnju, koordinaciju, organizaciju i usmerava sprovođenje aktivnosti u oblasti javnog zdravlja, kao i da analizira zdravstveno stanje stanovništva, čulo se na današnjem zasedanju.

Pročitajte i...  Oslikavanje dela Van Goga u Kulturno-obrazovnom centru Toplice


Između ostalog, danas su odbornici dali saglasnost i na Izveštaj o poslovanju za 2018. godinu, ali i na Program poslovanja Javnog preduzeća za urbanizam i uređenje grada Prokuplja za ovu godinu, koji je pretrpeo određene izmene. Kako je objasnio v. d. direktora, Zoran Radovanović, te izmene odnose se na plan prihoda i rashoda, kao i na planiranje investicija za ovu 2019. godinu.
Gradski odbornici podržali su i predlog imenovanja Darka Žarića za direktora Narodnog muzeja Toplice i Milana Stojanovića, za vršioca dužnosti direktora Istorijskog arhiva „Toplice“, koji su i do sada bili na tim funkcijama, ali im je istekao mandat.
Na današnjoj sednici, usvojen je i Pravilnik o izmenama i dopunama pravilnika o radu Javno-komunalnog preduzeća „Hameum“, kojim se ukida mesto zamenika direktora tog preduzeća, a njegove poslove preuzima tehnički direktor i pomoćnik tehničkog direktora u tom preduzeću.


Kratak url URL: https://toplickevesti.com/?p=467321

4 jun 2019. Komentari na vestima starijim od 7 dana su zatvoreni RSS 2.0.

Komentari su zatvoreni

Reklame

Maintained by OZ.I.T.Solutions
Scroll Up