Smiley face
U kategoriji Društvo, Poslednje Vesti, Prokuplje.

Održano školsko takmičenje iz prve pomoći

Autor 20 апр 2018

PROKUPLJE- Na sedam punktova u gradu održano je školsko takmičenje iz prve pomoći i realističkog prikaza učenika Medicinske škole “Dr Aleksa Savić”. Znanje i veštine budući zdravstveni radnici pokazali su u zbrinjavanju povređenog sa opekotinom, u saobraćajnim nesrećama, prilikom srčanih napada, preloma karlice, otklanjanju stranog tela iz ruke i drugih povreda.

Profesorka i organizator Sekcije prve pomoći u ovoj školi Ana Vojinović rekla je da je na takmičenju učestvovalo više od 80 učenika i 20 nastavnika Zdravstvene nege.
-Interesovanje srednjoškolaca za rad u sekciji prve pomoći izuzetno je veliko kod učenika svih razreda. Ono što se mesecima učilo i radilo u kabinetima učenici su na praktičan način pokazali građanima Prokuplja, izjavila je ona i dodala da će prvoplasirana ekipa iz prve pomoći učestvovati na Republičkom takmičenju koje će biti održano u Subotici.
Profesorka Vojinović je ocenila da su učenici svoje teoretsko znanje primenili na najbolji mogući način i pokazali da su osposobljeni da reaguju u različitim sutuacijama u kojima je potrebno da se pomogne povređenima.
Sekretar Crvenog krsta Dragan Subotić je tokom obilaska punktova rekao da je dobro što su učenici pokazali veliko interesovanje za ovo takmičenje.
-Mnogi učenici koji se takmiče su volonteri naše organizacije. Stalna edukacija i praktičan rad, kao i učešće na takmičenjima dodatno će osposobiti srednjoškolce u zbrinjavanju unesrećenih, izjavio je Subotić i naglasio da Crveni krst veliku pažnju poklanja i sekcijama prve pomoći u prokupačkim osnovnim školama.


Kratak url URL: http://toplickevesti.com/?p=79230

20 апр 2018. Komentari na vestima starijim od 7 dana su zatvoreni RSS 2.0.

Komentari su zatvoreni


Maintained by OZ.I.T.Solutions
Scroll Up