Smiley face
U kategoriji Blace, Društvo, Kuršumlija, Poslednje Vesti, Prokuplje, Žitorađa.

Održano “Topličko veče”, najveselija ekipa iz Žitorađe

Autor 13 нов 2017

BEOGRAD- Tradicionalno druženje “Topličko veče” održano je u petak u restoranu “Topčiderac” u Beogradu. Cilj ovog druženja, na kome se okupilo oko 500 gostiju , Topličana i njihovih prijatelja, jeste širenje prijateljstva i promovisanje topličkog kraja preko privredno-turističkih potencijala.

 

Ovogodišnji domaćin susreta bila je opština Kuršumlija, a na početku ovog tradicionalnog događaja gostima se obratio predsednik Udruženja Topličana Dragan Vladisavljević pozdravivši sve prisutne.

“Mnogo je potomaka topličkih junaka širom zemljine kugle potražilo mesto pod suncem. Svako od tih mesta ovančali su uspehom i slavom. Ove godine trebala su dva velika imena da posete rodnu Žitorađu, ali zbog obaveza odložili su omiljeno putovanje. Radivoje Milenković proslavljeni teniski trener iz Luksemburga i dobitnik Oskara za trikove i specijalne efekte u Supermenu  Zoran Perisić iz Los Anđelesa, poslali su čestitke i pozdrave zemljacima uz žal za propuštenim slavljem”, rečeno je na druženju.

Topličanima je posebno zadovoljstvo priredio istoričar akademik Živojin Andrejić koji je kroz mnoga dela dokazao da su toplički vitezovi reda zmaja imali vodeću ulogu u njihovom vremenu.

“Upravo je ekipa serije “Senke nad Balkanom” predvođena producentom Goranom Bjelogrlićem dobila primerak knjige “Vitezovi reda zmaja”.Goran je prvi put bio gost Topličana i odmah postao počasni član na obostrano zadovoljstvo”, govorilo se na “Topličkoj večeri”.

Brojni gosti sa visokim državnim funkcijama osećali su se kao kod kuće, a kako navode organizatori ovog druženja, najbrojnija i najveselija ekipa je bila iz Žitorađa.

Muzičko scenski deo predvođen maestralnim svetskim a našim pevačkim divama Ivanom i Biljanom Trmčić, a nakon toga,  program je nastavio Čeda Marković u maniru pravog južnjačkog šoumena.

Njima se priključio nezaobilazni Rade Vučković koji je duboko uzdrmao rodoljubivim pesmama sve prisutne.

Među topličanima posebno se istakao specijalni gost gazda Radisav Rodić rodonačelnik ovakvih proslava kome je miljenik Čeda Marković nebrojeno puta pevao i recitovao Mitketa iz Koštane na levo uvce i ovog puta je sve ponovljeno na Rodićevu radost.

Slavlje je trajalo dugo u noć, a gosti su komentarisali da sa zadovoljstvom očekuju naredni susret.

(Kurir.rs/Foto: Kurir.rs)


Poslednji Naslovi

Kratak url URL: http://toplickevesti.com/?p=71722

13 нов 2017. Komentari na vestima starijim od 7 dana su zatvoreni RSS 2.0.

4 komentara za “Održano “Topličko veče”, najveselija ekipa iz Žitorađe”

  1. Župa iz rupe

    A jel bio Jozic i rusinski ekipa da predstavljaju Blace?Šta je otpevao?

  2. Gile

    Koja crna promocija potencijala. Sve se pretvori u krkanciju, rukovodstvo udrženja samo interesuje da jede i pije a ništa ne radi puna su im usta Toplicea šta su uradili?

Komentari su zatvoreni


Maintained by OZ.I.T.Solutions
Scroll Up