Smiley face
U kategoriji Politika, Poslednje Vesti, Prokuplje.

Opština Prokuplje prošle godine ostvarila suficit od 118 miliona dinara

Autor 15 маја 2017

PROKUPLJE- Na današnjoj sednici Opštinskog veča doneto je više odluka koje su upućene SO Prokuplje na usvajanje. Sednicom je predsedavao predsednik Opštine Prokuplje Aleksandar Simonović.

-Na dnevnom redu imali smo mnogo važnih odluka koje smo razmatrali i uputili Skupštini na usvajanje. Kao najvažniju odluku izdvojio bih Nacrt Odluke o završnom računu budžeta opštine Prokuplje za 2016. godinu koji jasno pokazuje rezultate našeg rada u prethodnom periodu. Ostvareni suficit od 118 miliona dinara je nešto na šta smo veoma ponosni, imajući u vidu otežavajuće okolnosti kao što su otplata kredita, reprograma i mnoge druge obaveze. Sada smo u mogućnosti da ta sredstva usmerimo na razvoj infrastrukture, izjavio je predsednik Simonović. Ovom prilikom on je podsetio da je 120 miliona dinara uloženo u rekonstrukciju škola i da će radovi na uređenju fasada biti nastavljeni, kao i radovi na asfaltiranju gradskih ulica.
Opštinsko veće usvojilo je Nacrt Kadrovskog plana Opštinske uprave koji je obaveza propisana zakonom. Načelnik Opštinske uprave Nikola Koprivica je objasnio da Kadrovski plan predstavlja osnov za donošenje sistematizacije i planiranje kadrovske politike za narednu budžetsku godinu.
U nastavku sednice usvojen je Predlog vrednovanja kvaliteta Posebnih programa u oblasti sporta za 2017. godinu Stručne komisije za ocenu godišnjih i posebnih programa kojima se zadovoljavaju potrebe i interesi građana u oblasti sporta u opštini Prokuplje.
Kancelarija za upravljanje javnim ulaganjima Vlade Republike Srbije uputila je poziv Opštini Prokuplje za učešće u projektu „Podsticanje korišćenja obnovljivih izvora energije-razvoj tržišta biomase“ koji realizuje Ministarstvo rudarstva i energetike u saradnji sa Nemačkom razvojnom bankom KFW. Kako se radi o projektu koji omogućava uvođenje novih energenata i rentabilnije grejanje, članovi Veća podržali su predlog za učešće u ovom projektu.
Na današnjoj sednici odobrena su sredstva za izgradnju hrama „Sv. Apostola petra i Pavla“ u Bulatovcu, za pomoć mesnim zajednicama kao indirektnim korisnicima budžeta, kao i sredstva za realizaciju projekta „Biciklom do slobode“ , koji predviđa putovanje biciklom od Srbije do Norveške.


Kratak url URL: http://toplickevesti.com/?p=62136

15 маја 2017. Komentari na vestima starijim od 7 dana su zatvoreni RSS 2.0.

1 komentar za “Opština Prokuplje prošle godine ostvarila suficit od 118 miliona dinara”

  1. pk

    O kakvom suficitu pricate, pogledajte samo na sta nam lice ulice. Niste sposobni rupe da zakrpite, a kamo li nesto novo da napravite. Polovina grada je bez asfalta, ova druga polovina u takvom stanju da je skoro sve zrelo za rekonstrukciju. A sta vi radite? Hvalite se suficitom. U normalnoj zemlji ovakva vlast bi bila izbacena na ulicu, a predsednik opstine zbog stanja gradske infrastrukture kao direktno odgovoran za izvrsenje budzeta bi dobio krivicnu prijavu!

Komentari su zatvoreni


Maintained by OZ.I.T.Solutions
Scroll Up