U kategoriji Društvo, Kuršumlija, Poslednje Vesti.

OŠ “Miloje Zakić” ima čime da se ponosi

Autor 13 jun 2018

KURŠUMLIJA- U Osnovnoj školi “Miloje Zakić“  i ovu školsku godinu privode uspešno kraju. Kažu da imaju puno razloga da budu zadovoljni postignutim rezultatima i plasmanom učenika na takmičenjima, počev od školskog do republičkog. Na okružnim takmičenjima učestvovalo je 45 učenika, prvo mesto osvojila su 4 učenika, drugo mesto 6 a treće 8 učenika. Direktora Radica Jović ističe da u osmom razredu imaju 6 vukovaca, 22 odličnih, 21 učenik sa vrlodobrim uspehom, 25 dobrih i 3 učenika sa dovoljnim uspehom. Miljan Vasić, iz VIII/2 razreda je đak generacije.

*Ristić Đorđe, VII razred, mentor Sonja Plavšić, osvojio je prvo mesto na Okružnom takmičenju iz matematike a na Republičkom četvrto mesto.

*Milica Vasić, VII razred, mentor Miroslava Đurović, bila je prvoplasirana na Okružnom takmičenju i učestvovala na Republičkom takmičenju. Miljan Vasić, osvojio je drugo mesto na Okružnom  a Anastasija Mitrović treće.

Pročitajte i...  Završena berba ranih sorti grožđa, rod i kvalitet odličan

*Iva Vukoičić, mentor Nebojša Ilić, iz tehnike i tehnologije, osvojila je drugo mesto i učestvovala na Republičkom takmičenju.

*“Čitalići 2018“, na Okružnom takmičenju osvojile su prvo mesto : Jana Tomić, mentor Mirjana Palibrk i Katarina Čarapić, mentor Jasmina Radovanović i učestvovale na Republičkom takmičenju. Dok je Robert Riter učenik 2. razreda, najmlađi učesnik ove škole osvojio drugo mesto, mentor Katarina Pujović a Milica Đurić osvojila je treće mesto, mentor Ružica Bojović.

*Na Književnoj olimpijadi, Milica Vasić, mentor Ružica Bojović, osvojila je prvo mesto i učestvovala na Republičkom takmičenju. Dok su drugo mesto osvojile: Milica Đurić, Magdalena Dragović, mentor Ružica Bojović i Anđela Riter, mentor Gorica Mitrović, na Republičkom takmičenju učestvovale Milica i Anđela.

Pročitajte i...  Muzička škola „Kornelije Stanković“ i Književna omladina Prokuplja Doma kulture u četvrtak otvaraju „Dane evropske baštine“

*Na „Sportskim igrama mladih“ u Kuršumliji, ekipa „tigrovi“ pobedila je „atomske mrave“ u igri između dve vatre, i plasirala se na Republičko takmičenje.

Na Okružnom takmičenju iz srpskog jezika i jezičke kulture drugo mesto osvojio je Radovan Nedeljković, učenik 5.razreda, mentor Biljana Manić a sedam učenika osvojilo je treće mesto: Sara Minić, mentor Ružica Bojović, Tamara Pećaranin i Anđela Šejić, mentor Biljana Manić, Jelena Krstić, Jovana Nedeljković, Miljan Vasić i Ivana Todosijević, mentor Gorica Mitrović

– Diplome i poklon knjige uručene su učenicima na priredbi povodom Dana škole, kao znak za uložen trud i uporan rad naših učenika i njihovih nastavnika –rekla nam je  Radica Jović,  direktor  OŠ“Miloje Zakić“.

 


Kratak url URL: https://toplickevesti.com/?p=81744

13 jun 2018. Komentari na vestima starijim od 7 dana su zatvoreni RSS 2.0.

Komentari su zatvoreni

Reklame

Maintained by OZ.I.T.Solutions
Scroll Up