Smiley face
U kategoriji Poslednje Vesti, Sport, Žitorađa.

Osnovan Atletski klub “Žitorađa”, predsednik Srđan Peci Jovanović

Autor 20 апр 2018

ŽITORAĐA- Sportisti Žitorađe iz dana u dan beleže dobre rezultate. Ipak, poslednjih godinu dana najviše je u superlativima pisano o maratoncu Srđanu Peciju Jovanoviću. On je na svim takmičenjima na kojima je nastupao beležio odlične rezultate i u većini trka bio među prvih 10 takmičara.

Jovanovićevi dobri rezultati nisu promakli ni ljudima iz Sportskog saveza opštine Žitorađa. Na njegovu inicijativu a uz podršku predsednika Sportskog saveza Srđana Pilovića, 16. aprila je održana osnivačka skupština na kojoj je doneta odluka o osnivanju Atletskog kluba ”Žitorađa”. Kako kaže Jovanović interesovanja za atletiku ima među mladim Žitorađanima i već je sa grupicom od 15-20 deteta odradio prve treninge. Atletski klub Žitorađa će se takmičiti u disciplinama na 5,10,21 i 42 kilometara, a takođe, dečaci i devojčice zainteresovani za ”kraljicu sportova” će moći da se takmiče u trčanju na 200,400 i 800 metara.
Jovanović je ujedno i osnivač i predsednik ovog kluba, a kako nam otkriva ideja o osnivanju ne bi zaživela bez podrške određenih ljudi.
– Pre svega, želeo bih da se zahvalim Miomiru Paji Maljeviću i Srđanu Piloviću na podršci prilikom osnivanja kluba. Bez njih ja ovo ne bih uspeo, hvala im na bezrezervnoj podršci i razumevanju, a ja ću se truditi da sa svojim kolegama iz tima se odužim njima i Žitorađi na najbolji mogući način- rekao je Peci.
Prva trka na kojoj će se naći ime AK Žitorađa je već 6. maja u Makedoniji, i na njoj će trčati upravo Srđan Jovanović.


Kratak url URL: http://toplickevesti.com/?p=79265

20 апр 2018. Komentari na vestima starijim od 7 dana su zatvoreni RSS 2.0.

Komentari su zatvoreni


Maintained by OZ.I.T.Solutions
Scroll Up