Smiley face
U kategoriji Doljevac, Društvo, Poslednje Vesti.

Osnovci iz Doljevca učestvuju u programu “Čitalići”

Autor 8 феб 2018

DOLJEVAC- Učenici OŠ “Vuk Karadžić” iz Doljevca i ove godine učestvuju u projektu “Čitalici”, školskom programu čiji je cilj razvijanje veštine čitanja i razumevanja pročitanog, kao i pisanog izražavanja. “Čitalići” su obrazovno-vaspitni projekat, koji se održava po šesti put. Đaci ove doljevačke škole učestvuju od samog početka a ideja o pokretanju jedne ovakve manifestacije nastala je u Aleksincu.

–Želimo da učenici stiču naviku vođenja čitalačkog dnevnika, da razumeju potrebu za čitanjem sa olovkom u ruci, da razmišljaju i odvajaju bitno od nebitnog. Potrebno je  da učenici odaberu najmanje tri knjige s tim da to ne budu dela iz obavezne lektire, kaže profesor književnosti Vlasta Cenić, opštinski koordinator Čitalića i ambasador manifestacije, inače, jedan od pokretača.

Postoje dve takmičrske grupe: klikeraši i kreativci. Kreativci će krajem februara početi da donose svoje dnevnike na ocenjivanje a klikeraši su već imali školsko takmičenje.

–23. januara održana su školska takmičanja i učestvovalo je ukupno 177 učenika od prvog do osmog razreda. Čak 153 učenika plasiralo se na opštinsko takmičenje, koje će biti održano krajem meseca, napominje Cenić.

Promovisanje ljubavi prema knjizi, kao osnovni motiv nastanka Čitalićaa pokrenula je mnoge ljubitelje pisane reči, pa je projekat zaživeo, tako da se  može reći da je to sada jedna tradicionalna manifestacija, koja će sudeći po interesovanju i te kako trajati. U ovom krugu Čitalića preko 90 škola  iz cele Srbije aktivno učestvuje u ovom školskom programu.

(J. Kozomora)


Kratak url URL: http://toplickevesti.com/?p=75826

8 феб 2018. Komentari na vestima starijim od 7 dana su zatvoreni RSS 2.0.

1 komentar za “Osnovci iz Doljevca učestvuju u programu “Čitalići””

  1. Биљaнa

    Пoздрaв зa aмбaсaдoрa Власту Цeнићa и свe oнe kojи рaдe сa дeцoм нa рaзвиjaњу културe изрaжaвaњa и писмености, aли нe учeњeм напамет граматичких прaвилa, нeгo читањем и рaзумeвaњeм прочитанoг. Tako сe дeцa учe дa рaзмишљajу и зakључуjу. Брaвo зa пројекат kojи je настао у учиoници, kрoз рaд сa дeцoм, a нe вaн њe. Пoздрaв зa Majу, koja je свe oсмислилa и вратила ђake у библиотеке!

Komentari su zatvoreni


Maintained by OZ.I.T.Solutions
Scroll Up