Smiley face
U kategoriji Društvo, Kuršumlija, Poslednje Vesti.

Ovako će izgledati murali u centru Kuršumlije

Autor 7 феб 2018

KURŠUMLIJA- Narodna biblioteka Kuršumlija uradila je kompjutersku simulaciju murala sa Nemanjinim ktitorskim figurama, koji će biti oslikani u centru Kuršumlije povodom 850-godišnjice izgradnje prvih Nemanjinih zadužbina.

Podsetimo Narodna biblioteka je osmislila i raspisala javni konkurs za idejno rešenje dva murala sa Nemanjinim ktitorskim figurama, na kojem je pobedio afirmisani likovni umetnik Svetozar Pandurović iz Beograda. Ovo je sasvim originalan umetnički i komunikacijski izraz, sa ciljem da se istorijskom identitetu Kuršumlije što upečatljivije i očiglednije pridruže Nemanjino nasleđe i slava. Da Nemanjino ime bude jedna od prvih asocijacija kada se pomene Kuršumlija.


Kratak url URL: http://toplickevesti.com/?p=75760

7 феб 2018. Komentari na vestima starijim od 7 dana su zatvoreni RSS 2.0.

11 komentara za “Ovako će izgledati murali u centru Kuršumlije”

 1. Alex

  A fasade se ruse? Zar nije prvo trebalo srediti fasade pa onda crtati murale?

 2. Pop

  Ovo su jedina dva zida u centru koja se nisu oljustila

 3. Дејан Ракић

  Идејно решење за мурал иде у правцу фреско- сликарства којем, по мом мишљењу, није место на згради у центру града. Чуди ме да није било идејних решења са ликом Стефана Немање који у једној руци држи мач а у другој штит на којем се налази грб Немањића. Колико сам приметио да на овом предложеном муралу нема грба Немањића што је огроман пропуст. Куршумлији је потребан споменик Стефану Немањи, мурал са мотивом из средњег века, који више личи с фреску није погодан мотив за зграду у центру града.

 4. Nena

  Slažem se prvo sredite fasade a u park vidite nekako onaj voz oslikan freskama uklopio bi se sa muralima. Ne znam gde se izgubi samo ( voz)?

 5. Sava

  Ada neka rade nesto bilo sta. Postavice skele izgledace radno ionako su privredno i gradjevinski upropastili ovu opstinu i sve je ostalo na reci Kao… Kao rade, kao zaposlajvaju, kao obucavaju, kao idu Napred… A u stvari stoje u mestu, nazaduju i duhovno umiru…

 6. Kosta Dramicanin dipl arheolog

  Ama kakav Nemanjic to je izmisljena istorija covek je kao prvo bio katolik. Granice koje je kao drzao nemaju veze sa danasnjim.Genetika tog naroda i danasnjeg nije ista. To sto istoricari ponavljaju kao papgaji je potpuno izmisljena koja se plasira danasnjem narodu. Jezik uopste nije isti bio… I grci se izjasnjavaju kao heleni a nisu taj narod.

 7. rade

  ja bih stavio MACU DISKRECIJU

 8. vidovita zorka

  Nemoj da bude kao sa onim vozom sto poso za K.Mitrovica. Po sredini da spicite jednu zutu liniju. Tim muralima nije mesto po fasadama-Deste jos videli tako nesto-

Komentari su zatvoreni


Maintained by OZ.I.T.Solutions
Scroll Up