Smiley face
U kategoriji Društvo, Kuršumlija, Poslednje Vesti.

Pismo Radovana Radovanovića iz Sagonjeva Vladi RS: “Molim Vas da mi više ne povećavate penziju dok mi ne vratite dug”

Autor 1 дец 2017

KURŠUMLIJA- Penzioner iz Sagonjeva Radovan Radovanović uputio je pismo Vladi Republike Srbije u kome zahteva da mu ne povećavaju penziju dok mu se ne vrati dug. Njegovo pismo prenosimo u celosti:

PREDSEDNIKU  VLADE  REPUBLIKE  SRBIJE

             Predmet:  Molba da mi se više ne povećava penzija…

Skoro svakodnevno od Vas i pojedinih članova Vlade preko raznih TV medija i novina čujem i vidim informacije da se povaćava penzija i da će biti veća nego ikada do sada. Zato Vas ja molim, nemojte meni da povećavate penziju dok mi ne vratite dug po osnovu Uredbe Vlade Srbije o smanjenju penzija od  1. novembra 2014. godine.  Od tada do sada meni se penzija isplaćije manje bez moje saglasnosti i zato tražim da mi se vrati oduzeti deo penzije.

Ja sam  radni vek proveo u državnoj sluzbi čuvajući moju državu, pod oružjem, u bivšim ,,režimima”. Kada sam penzionisan, ostavio sam celu i zdravu državu, a za uzvrat od države dobio pristojnu penziju. Takva moja penzija je redovno isplaćivana u celosti sve do dolaska ,,demokratije” i novih pravila EU. Kada su demokratske vlasti odlazile po Evropi, ja sam morao da odem nazad u moje rodno selo da sačuvam dedovinu i oćevinu da bih preživeo i opstao u ovim vremenima.

Pare koje mi dugujete od penzije potrebne su mi da platim poreze i prireze u gradu, i porez na zemlju koju održavam u selu i da na proleće kupim đubrivo i razna semena da posejem po mojoj zemlji. Ponešto će mi zemlja roditi, a to će za mene i porodicu biti dovoljno.

Pradeda moj Timotije je 1884. godine po prvi put upisan u kraljeve poreske knjige kada se doselio u praznu Toplicu. Porez na zemlju plaćao je on, deda Milorad i otac Milenko sve dok je mogao da ore zemlju sa volovima. Oni su porez na zemlju plaćali po osnovu katastarskog prihoda na zemlju šeste i sedme klase po brdima i planini. Sada ja orem, i ,,freziram” istu zemlju, a po osnovu resenja br. III-03 436/1/10946/2017. i moram da platim porez na moju zemlju, ne po osovu prihoda kao do sada, već po osovu zone-5. Nekada i sada su se porezi plaćali, a sve po zakonima vlasti, nekada po osnovu prihoda, a sada po zonama. Sada su ,,babe  i žabe” u istoj zoni, pa je moja zemlja šeste i sedme klase u brdima ispod Crne Čuke (gde se pešice do većine  parcela tesko moci doći) isto vrednovana kao i zemlja uz dolinu reke  Toplice  druge i treće klase pored asfaltnog puta, odmah iza gradske zone.

Platio sam ja sve  poreze državi za ovu godinu i neću se žaliti vlastima, jer su za žalbe takse skupe, pa Vas zato molim da mi vratite moje pare od penzije. Za iduću godinu ne znam da li ću moći platiti poreze, a ne želim da tražim pare od “legalnih zelenaša” da mi refinansiraju dugove, a Vama predlažem, ako baš niste u mogucnosti da mi vratite moje pare, da me oslobodite poreza za  tu vrednost duga. Verujem da je to mogućno.

Dok mi ne vratite pare, moj deo od planiranog povećanja penzije usmerite ka Predpristupnim fondovima EU, a mi  iz sela ćemo ,,aplicirati” prema tim fondovima da nam bespovratno daju pare  da napravimo i popravimo put do sela  ( OP-II-5  ŽUČ-SAGONJEVO-NEVADA), i to će biti naš koridor zvani 105.

Hvala Vam što ćete razmatrati moju molbu i o tome blagovremeno me obavestiti.

PRILOG: Kopije-moj penzioni ček,  moje poresko rešenje,  slike  mog sela,  spisak poreza za                                1884. godinu mog pradede.

DANA  10. oktobra 2017. godine

Moli Vas penzioner                                                                                                                                                                                                      Radovan Radovanovoć                                                                                                                                            .                                                                                                                                                                                                                                                               .                          selo Sagonjevo,  18438,  ŽUČ

.                                                                                                                                                                              .

                                                                                                               


Poslednji Naslovi

Kratak url URL: http://toplickevesti.com/?p=72631

1 дец 2017. Komentari na vestima starijim od 7 dana su zatvoreni RSS 2.0.

7 komentara za “Pismo Radovana Radovanovića iz Sagonjeva Vladi RS: “Molim Vas da mi više ne povećavate penziju dok mi ne vratite dug””

 1. Rade Petrovic

  E bre Radovane bas ti stalo do para. Dobro znas da pare kvare ljude a ja te takvog neznam. Tvoj pradeda Timotije nije imao penziju pa nije kukao. Ako ti je za utehu i moja dedovina u Igriste je u zoni 5 i 6. A celo imanje je ispid 1.500 nadmorske visine. Ko zna mozda jednog dana ukljuce i taksu za skijaliste. A imam i jedna cetvor volovska kola pa ziv nisam da ne dodju poreznici da ih zapecate jer ne placam drumarinu po Igristu.

 2. Pero

  Vidi se da je covek ozlojedjen nepravdom. Ovakav tretman se moze ocekivati od okupatora, i tu je jasno, oruzjem se brani pravda. A sta cemo sa “nasima” ? Ej bre 15 000 za mesec dana, to je ispod svakog dostojanstva. A nacionalna manjina uzurpira zemljiste i jos dobije socialnu pomoc…

 3. Sagonjevac

  Stalno pametnije…ko što je mislio da smo mi iz Sagoreva sustava,pa on da nas opaziti mašinama itd..

 4. Svoje nedaj tudje ti ne treba! Mnogi neznaju ko je i odakle začeo današnju Srbiju još pre osam vekova,bitne su im proslave i reklame. O postojbini Toplice
  i s govore zadužbine Nemanjića

 5. Хвала Богу да се огласио макар један Топличанин без ХВАЛОСПЕВА власти.

 6. I.R.

  Pa Aprila si cuvao kutije kada je taj predsednik trebao da bude izabran za istog tog predsednika, nakon smanjenja penzija, za 1500 din.. toliko o tome da ti nije zapelo za pare.. umesto da das nekom studentu da uzme neki din.. Penzije su smanjivane onima koji su imali preko 25000, i to proporcijalno tako da nisi ti tolika sirotinja, obzirom da ti je smanjeno.. a i imas prilicno mnogo imovine u Cacku, zato i placas dosta poreza..

  • Pero

   Znaci po tebi ,covek sa primanjima 25 000 dinara nije sirotinja ? I ne treba da se buni sto mu se ne vraca njegov novac koji jeuplacivao celog radnog veka

Komentari su zatvoreni


Maintained by OZ.I.T.Solutions
Scroll Up