U kategoriji Društvo, Kuršumlija, Poslednje Vesti.

Planinka gradi još jedan hotel u Lukovskoj banji

Autor 7 sep 2015

LUKOVSKA BANJA- Preduzeće Planinka iz Kuršumlije uskoro počinje da gradi još jedan hotel u Lukovskoj banji kapaciteta 100 kreveta. To će biti treći hotel koji je u ovoj banji izgrađen za poslednjih 15 godina. Prema rečima direktora Lukovske banje Žarka Đurića već godinama se svi smeštajni kapaciteti banje rezervišu nekoliko meseci unapred.

-Imamo konstantu potrebu za još stotinak kreveta. Zbog toga ćemo uskoro početi da gradimo još jedan hotel preko puta hotela Kopaonik. To će biti  hotel čiji će gosti koristiti potpuno nov medicinski blok u hotelu Kopaonik. Na ovaj način rešićemo nedostatak smeštajnih kapaciteta-kaže Đurić.

U Lukovskoj banji Planinka raspolaže sa dva savremeno opremljena hotela i svim drugim objektima potrebnim za lečenje i rekreaciju.

-U našoj banji gosti mogu biti smešteni u hotelima Kopaonik i Jelak, koji su u svojoj ponudi objedinili smeštaj u udobnim sobama, savremene medicinske tretmane, bazene sa termalnom vodom… Gosti svoj boravak mogu provoditi i aktivno, u šetnjama uređenim stazama kroz prelepu prirodu, baveći se sportom na terenima i u hali, na nekom od izleta koje organizujemo za svoje goste… –kaže direktor Đurić.

Pročitajte i...  Obaveštenje: Prskanje protiv komaraca

Inače, prošle godine Lukovska banja zabeležila je oko 70.000 noćenja.

obanji_04osobine_05

Smeštajni kapaciteti

Hotel Kopaonik je izgrađen 2000. godine, kao prvi moderan smeštajni objekat sa 5o soba. Hotel je renoviran 2014. godine i dodato je novo krilo sa 13 soba i 4 apartmana. U prizemlju hotela se nalaze medicinski blok, Wellness centar i topla veza sa bazenom sa termalnom vodom. U sklopu hotela se nalaze restoran, Kafe bar i letnja bašta.

Udobne jednokrevetne, dvokrevetne ili trokrevetne sobe su opremljene klasičnim ili francuskim ležajevima. Sve sobe su sa kupatilom, kablovskom TV, wireless Internet konekcijom, telefonom i terasom.

Hotel Jelak (izgrađen 2009. godine) raspolaže sa 84 sobe. U prizemlju hotela se nalazi đakuzi bazen sa termalnom vodom, sauna, restoran, kafe-bar sa Wireless Internetom, prodavnica, dok se medicinsko-terapeutski blok nalazi na prvom spratu. Hotel raspolaže i salom za rekreaciju i salom za sastanke. Ispred hotela se nalaze dva bazena sa toplom vodom i mlaznicama, letnja bašta, parking.

Pročitajte i...  Rukometaši Jastrepca spremno dočekuju istorijski meč za ulazak u Super B ligu

Udobne jednokrevetne i dvokrevetne su opremljene klasičnim ili francuskim ležajevima. Sve sobe su sa kupatilom, kablovskom TV, telefonom, wireless Internet konekcijom, terasom.

Indikacije

Na osnovu ispitivanja Instituta za hidrogeologiju, kao i preporuke Instituta za balneologiju Medicinskog fakulteta u Beogradu, postavljene su sledeće indikacije za lečenje:

 1. Zapaljenski reumatizam

– Reumatoidni artritis (faza smirenog zapaljenja),

– Behterevljeva bolest (početni stadijum),

– Psorijatični artritis.

 1. Degenerativni reumatizam

– Spondiloze vratnog i krsnog dela kičme,

– Diskus hernia, diskartroza, lumboišialgija,

– Gonartroza, koksartroza, artroza,

– Osteoartroza sitnih zglobova šake i stopala.

 1. Osteoporoza

– posedujemo osteodenzitometar (aparat za merenje koštane gustine).

 1. Giht
 2. Stanja nakon preloma kostiju i hirurških intervencija na koštano-zglobnom sistemu
Pročitajte i...  Još jedan težak poraz Topličanina

– Stanja nakon ugradnje veštačkog kuka i kolena.

 1. Ginekološka oboljenja

– Adneksitis, parametritis, sterilitet (uz prethodno postavljenu dijagnozu).

indikacije_05tretmani_01

Nadmorska visina Lukovske banje, strujanja vazduha sa okolnih planina i njihova pošumljenost, stvaraju izuzetne uslove za lečenje anemije, oporavak nakon teških bolesti i nakon infarkta srca i mozga.

Mnogobrojni termalni izvori Lukovske banje čine vazduh vlažnim i oslobođenim čestica alergena i prašine, dok okolne šume stvaraju veliki broj negativnih jona i fitoncida, što je posebno važno u lečenju bolesnika sa hroničnim bronhitisom i astmom.

Klima Lukovske banje povoljno deluje na disanje i rad srca, svežina vazduha pojačava apetit, umiruje nerve i napetost, poboljšava san i stvara bodrost i vedrinu.

smestaj_08restorani_08

(Tekst je objavljen u okviru projekta “Kuršumlija na dlanu”, koji sufinansira opština Kuršumlija)


Kratak url URL: https://toplickevesti.com/?p=36664

7 sep 2015. Komentari na vestima starijim od 7 dana su zatvoreni RSS 2.0.

6 komentara za “Planinka gradi još jedan hotel u Lukovskoj banji”

 1. Aleksandar Milanović

  F E N O M E N A L N O

  Bravo ljudi. Svaka čast.
  Svetla pozitivna tačka našeg podneblja.

  Na redu je država Srbija koja treba da uradi put isto onako kako radi u Beogradu i oko Beograda.
  Ionako kukaju kako mi “južnjaci” preplavismo Beograd a i dalje iznalaze sredstva i ulažu samo u Beograd.

  I Kuršumlijsku banju bi trebalo da vam daju na upravljanje jer je država vlasnik direktno i indirektno preko fonda PIO.
  Sramota je naša što ta banja PROPADA pored ovako uspešnih ugostiteljskih radnika.
  Bravo za radnike i menadzment banje.

  P.S . Nadam se da će država najozbiljnije da pruži podršku banjama kao našim najperspektivnijim zonama unapređenja biznisa. Naročito posle ovogodišnje turističke kampanje”Letujmo u Srbiji”.

  Aleksandar Milanović
  Prokuplje/Vukanja

 2. Aleksandar

  Ma super, lukovska i prolom a sve ostalo prazno, Kuršumlijska banja propada , Banja nad banjama…tražio sam samo da mi pročiste put, a oni nemogu da stignu sad vidim i zašto prioritet Lukovska banja..nemam ništa protiv ali ima još nekog ko bi nešto uradio u Kosaničkom kraju možda ne tako veliko ali primereno sebi i sopstvenoj situaciji..Raši svaka čast ali nije samo Raša,,Toplica”.

 3. @aleksandar

  a da nisi malo promasio temu , napravite radnu akciju u selu prijatelju pa krcite put gde prolazite, Mora da ti smeta granje kad teras drva.

  • Aleksandar

   E moj imenjače da si ti toliko proveo u selu kao ja što sam i ja što tek planiram ne bi ovakve komentare pisao…da se može sam bi put napravio,ali kao što bi trebalo da znaš svako ometanje javne površine kažnjivo je zakonom. A što se tiče drva budi moj gost da vidiš koliko imam i koliko sam posekao… u svakom slučaju hvala na komentaru.

 4. IDEALNO

  BRAVO LJUDI SAMO NAPRED. JOS KADA BI NAPRAVILI JEDNO DVA FUDBALSKA IGRALISTA NA KOJA POMOCU TOPLE VODE NE BI MOGAO DA PADNE SNEG, MOGLI BI NA PRIPREME DA DOLAZE I ZVEZDA I PARTIZAN I OSTALI VELIKANI, A NE DA TROSE PARE U ANTALIJI, SLOVENIJI, AUSTRIJI

 5. kolega

  BRAVO RADOVANE SAMO NAPRED neka puknu dusmani, dosta su mestani Lukova i okoline bili gradjani drugog reda,red je da i oni zive u urbanoj sredini i to na svojoj DEDOVINI.

Komentari su zatvoreni

Reklame

Maintained by OZ.I.T.Solutions
Scroll Up