Smiley face
U kategoriji Društvo, Poslednje Vesti, Prokuplje.

Počela berba grožđa

Autor 13 сеп 2017

PROKUPLJE- U “Topličkim vinogradima” u Gojinovcu počela je berba ranih sorti grožđa šardone i kabarne-belo, sa površine od 10 hektara.


– Zbog prolećnih mrazeva ovogodišnji rod pojedinih sorti biće manji i do 50 odsto. Visoke temperature zabeležene u poslednja tri meseca doprineli su da kvalitet grožđa bude izuzetno dobar, rekao je menadžer u “Topličkim vinogradima” Dragan Kovačević i dodao da procenat šećera u ubranom grožđu iznosi 23, 5 procenata.
Prema njegovim rečima glavna berba očekuje se u prvoj polovini oktobra. Kovačević napominje da ukupno očekuje rod od 120 do 130 hiljada kilograma grožđa i proizvodnju od oko 80 hiljada litara različitih vrsta kvalitetnog vina. Proizvodnja će se obaviti u sopstvenoj vinariji koja se prostire na površini od 8.000 metara kvadratnih.
-Zahvaljujući agrotehničkim i drugim zaštitnim merama, primenih novih tehnologija, povoljnim vremenskim uslovima tokom leta i radu zaposlenih ovogodišnji rod će biti najkvalitetniji od postojanja firme, izjavio je on dodavši da je prva berba bila pre šest godina.
Vino “Topličkih vinograda”, koje ima oznaku geogravskog porekla, biti plasirano i na tržište.

Inače, Toplički vinogradi se prostiru na ukupnoj površini od 35 hektara.


Kratak url URL: http://toplickevesti.com/?p=68302

13 сеп 2017. Komentari na vestima starijim od 7 dana su zatvoreni RSS 2.0.

2 komentara za “Počela berba grožđa”

  1. STOJAN

    POZDRAV DRAGANU ! A gde su “stručnjac” iz Poljoprivredne Stručne službe ” a naročito Tonić” da unaprede proizvodnju svojim kvalitetnim stručnim savetimaaaaaaaaa!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!.

Komentari su zatvoreni


Maintained by OZ.I.T.Solutions
Scroll Up