Smiley face
U kategoriji Blace, Kultura, Poslednje Vesti, Preko plota.

Počela Dečja književna kolonija u Doljevcu, učestvuju i deca iz Blaca

Autor 18 окт 2017

PDOLJEVAC- Prijemom dece koji su organizovani u Javnoj biblioteci i zgradi opštine u Doljevcu je počela Dečja književna kolonija, koja ima za cilj afirmisanje talentovane dece, mladih pesnika. Četrnaestoro  nadarenih pisaca i pesnika, iz mnogih mesta naše zemlje, poput Kragujevca, Aleksinca, Merošine, Blaca, Niša, kao i iz Doljevca,  učestvuje na koloniji, rečeno je u doljevačkoj Javnoj biblioteci, koja je  organizator manifestacije. Kreativne radionice su počele, a sa decom su se  već družili Darko Glavaš, pesnik iz Kikinde, kao i Minja Ilijeva, pesnikinja za decu iz Niša. Inače, ove radionice održavaju se svakoga dana, pa je tako danas sa ovom talentovanom decom radila Radunka Bogdanović, učiteljica iz Brestovca, govoreći im o pesničkom doživljaju jeseni.

Vasilija Stanković iz Knežice je dvanaestogodišnja devojčica, koja učestvuje a koloniji:

“Pisanjem  sam počela da se bavim pre dve godine i s obzirom na to da sam uvidela da mi  ide od ruke i da stalno imam inspiraciju odlučila sam da nastavim time da se bavim. Tako da je rezultat svega toga veliki broj pesama koje imam u svojim sveskama.  Imam i ideju šta ću pisati na ovoj Dečjoj koloniji, jer mi se neke reči o jeseni već vrzmaju po glavi”.

Natalija Pavličević(14)  stiže iz Blaca, iako je ova manifestacija tek počela, ova talentovana devojčica već ima napisanu pesmu:

“Često posećujem radionice u mom gradu, ali na ovakvoj koloniji sam prvi put i jako mi je lepo ovde, a tome u prilog svedoči i činjenica da sam već počela da pišem pesmu”.

Na koloniji učestvuju deca iz mnogih gradova naše zemlje, pa je tako iz Kragujevca stigla Andjelina Nikolić (12:

“Ovaj dogadjaj  je divna prilika do obogatimo svoj jezik i to iskoristimo za  pesme koje ćemo tek pisati. Inače, ja najviše volim da pišem patriotske i pesme o istoriji, a nadam se, kao i svi ostali pesnici i pisci da ću nekada uspeti da objavim i  zbirku pesama”.

Andjela Živković iz Kragujevca,  takodje je ovih dana gošća Doljevca:

“Pišem od drugog razreda osnovne škole, a mogu da se pohvalim time da je  moja prva  pesma  izašla u knjizi „Sto mladih talenata“. Često učestvujem na književnim večerima, jer smatram da je to bitno za dalji razvoj našeg pesničkog talenta”.

Dodajmo na kraju i to da će svi nastali radovi biti objavljeni na sajtu Javne  biblioteke, kao i u njihovom zborniku. Inače,  deca tokom trajanja kolonije do 20. oktobra, borave u prostorijama Crvenog krsta u Doljevcu, a planiran je i obilazak znamenitosti ovoga kraja.

(Jelena Kozomora)


Kratak url URL: http://toplickevesti.com/?p=70356

18 окт 2017. Komentari na vestima starijim od 7 dana su zatvoreni RSS 2.0.

1 komentar za “Počela Dečja književna kolonija u Doljevcu, učestvuju i deca iz Blaca”

Komentari su zatvoreni


Maintained by OZ.I.T.Solutions
Scroll Up