Smiley face
U kategoriji Društvo, Poslednje Vesti, Prokuplje.

Počelo asfaltiranje ulica u nekoliko sela

Autor 20 апр 2018

PROKUPLJE- U Gornjoj Stražavi danas su počeli pripremni radove za asfaltiranje ulice u dužini od 450 metara. Ovo je jedna od više ulica koje će biti asfaltirane u tri prokupačka sela. Ukupna vrednost ovih radova je 20.500.000, 00 dinara, a sredstva za njihovu realizaciju obezbedila je Opština Prokuplje. Pored ulice u Gornjoj Stražavi, u okviru ovog projekta novi asfalt dobiće i ulice u Ćukovcu, Donjoj Trnavi i Babinom Potoku.

-Trenutno se istovremeno odvijaju radovi na više lokacija u našoj opštini, a razlog tome su nastojanja lokalne samouprave da u što kraćem roku doprinese stvaranju boljih i kvalitetnijih uslova za život građana. Ono što je još značajno istaći, da lokalna samouprava u skladu sa svojom odgovornom politikom radi ulice za koje su građani podneli inicijativu, tako da ljudi mogu biti sigurni da su se njihovi problemi čuli i da će u skladu sa mogućnostima i po prioritetu biti rešeni-kaže Aleksandar Simonović, predsednik opštine Prokuplje.

Dodaje da su za planirane radove obezbeđena sredstva iz budžeta Opštine, tako da će se u infrastrukturu ulagati strogo planski, što znači da će prvo biti realizovani prioritetni projekti.

U ovom trenutku to je putna infrastruktura na kojoj se uveliko radi, a građani su svedoci da nijedan dan od početka građevinske sezone nije protekao bez radova na području opštine Prokuplje.

Meštani Gornje Stražave ne kriju zadovoljstvo što će ubrzo dobiti novi asfaltiranu ulicu.

-Za nas je veoma značajno što je od strane lokalne samouprave prihvaćena naša inicijativa za uređenje ulice, jer će nam se na taj način obezbediti bolji uslovi za život. Asfalt je za nas od velikog značaja, da brže stignemo do grada, da lakše pokrećemo poljoprivredne mašine, bezbednije dođemo do tržišta i plasiramo naše poljoprivredne proizvode. Naše selo poznato je po proizvodnji oblačinske višnje, ali i drugim poljoprivrednim proizvodima, tako da nam dobri putevi omogućavaju da lakše radimo, a samim tim imamo i kvalitetniji život na selu, ističu meštani.

Gornja Stražava ima oko 3000 stanovnika i ovaj putni pravac povezuje mnoga podjastrebačka sela kao što su Kordince, Džigolj, Klisurica, Mikulovac.

Lokalna samouprava nastavlja da ispunjava obećanja koja je dala građanima, što znači da će ovu godinu obeležiti nove ulice i putevi, nove vodovodne linije, nove fasade, kao i realizacija mnogih drugih planiranih projekata za koje su obezbeđena sredstva, kako iz opštinske kase, tako i iz mnogih republičkih fondova.


Kratak url URL: http://toplickevesti.com/?p=79262

20 апр 2018. Komentari na vestima starijim od 7 dana su zatvoreni RSS 2.0.

1 komentar za “Počelo asfaltiranje ulica u nekoliko sela”

  1. Rangina Mala

    kada ce biti asfaltiran put od Donje Trnave do Rangine Male ovo je sramota u 21 veku nemamo asfalt do sela

Komentari su zatvoreni


Maintained by OZ.I.T.Solutions
Scroll Up