Smiley face
U kategoriji Kultura, Poslednje Vesti, Prokuplje.

“Poklon” na dar ljubiteljima poezije

Autor 17 авг 2017

PROKUPLJE- U pozorišnoj sali Doma kulture predstavljen je pesnički prvenac Marije Aranđelović pod nazivom „Poklon“, koji je okupio veliki broj ljubitelja poezije. Zbirka pesama podeljena je u tri ciklusa i oslikava jedan nesvakidašnji i borbeni svet autorke, koji potvrđuje da je “u ljubavi teško čovek biti”.


– Marijina poezija jeste poklon. Poklon svim onim ljudima koji ćute i zatvaraju reči kojima će sve tajnovito u sebi oslikati i tako oslikano zatrpati, odgurnuti. Pesnikinja oslikano stavlja pred nas, želi da vidimo kako život sporo otiče kada pevamo o njemu, kako se brzo trči livadama kada se zna da njenim krajem, po cveću pale, mirišu naše reči – kaže Ljubiša Krasić.
Zbirka zapravo ima četiri naziva. Zbog toga što je u pitanju ljubavna poezija, tu je na francuskom jeziku cadeau. Preostala tri su reč „poklon“ na srpskom, ruskom i grčkom – zbog pravoslavlja, jer je za autorku, kako kaže, veza između ljubavi i vere velika.
O Marijinoj poeziji govorili su Saša Milovanović, Ljubiša Krasić i autorka, dok je stihove kazivala Ivana Đurković. Scenu su pored Marijinih stihova oplemenili plesni pokreti Tamare Kostić i magičan glas Pole Spasojević.

Kratak url URL: http://toplickevesti.com/?p=66883

17 авг 2017. Komentari na vestima starijim od 7 dana su zatvoreni RSS 2.0.

1 komentar za ““Poklon” na dar ljubiteljima poezije”

  1. Dete

    Eto, a na draincevim susretima koji se organizuju preko puta škole nema posetilaca.

Komentari su zatvoreni


Maintained by OZ.I.T.Solutions
Scroll Up