Smiley face
U kategoriji Blace, Doljevac, Društvo, Kuršumlija, Merošina, Poslednje Vesti, Prokuplje, Žitorađa.

Policija od sutra sprovodi pojačanu kontrolu brzine kretanja vozila, akcija traje nedelju dana

Autor 15 апр 2018

BEOGRAD- Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova, Uprave saobraćajne policije, sprovešće pojačanu kontrolu brzine kretanja vozila, u periodu od 16. do 22. aprila 2018. godine.

Foto: Logo

Ova akcija u ponedeljak će početi u svim državama članicama međunarodne organizacije TISPOL (Mreža saobraćajnih policija Evrope). Reč je o ukupno 32 države (28 država članica Evropske unije, Švajcarskoj, Norveškoj, Srbiji i Gruziji).

„Podsećamo da svaka kontrola vozača, odnosno vozila, podrazumeva i obavezno alkotestiranje vozača, a prilikom zaustavljanja svakog motornog vozila koje prekorači dozvoljenu brzinu saobraćajni policajci će kontrolisati i da li vozač i putnici u vozilu koriste sigurnosne pojaseve“, kažu u MUP. „U okviru ove međunarodne akcije, realizovaće se i akcija „Speed Marathon“, koja se takođe sprovodi na svim evropskim putevima, a tokom koje će biti merena brzina na najvažnijim putnim pravcima neprekidno u trajanju od 24 časa, od 18. aprila u 6 časova do 19. aprila u 6 časova. U tom periodu biće angažovani svi raspoloživi uređaji za merenje brzine, a podsećamo vozače da se na deonici autoputa Šid – Šimanovci meri i prosečna brzina kretanja vozila“.

Tokom prošlogodišnje akcije „Speed Marathon“, za 24 časa na evropskim putevima otkrivena su ukupno 151.073 prekršaja prekoračenja brzine, od čega je u Republici Srbiji otkriveno 2.895 prekršaja.

Analize pokazuju da je svaki treći saobraćajni prekršaj u Republici Srbiji prekoračenje dozvoljene brzine kretanja vozila. Istovremeno, neprilagođena brzina javlja se kao uticajni faktor u gotovo polovini saobraćajnih nezgoda sa poginulim licima.


Kratak url URL: http://toplickevesti.com/?p=78964

15 апр 2018. Komentari na vestima starijim od 7 dana su zatvoreni RSS 2.0.

7 komentara za “Policija od sutra sprovodi pojačanu kontrolu brzine kretanja vozila, akcija traje nedelju dana”

 1. LJubisa Livac

  Koliko imamo saobracajaca, imam utisak da je kod nas stalno neka akcija.

 2. Blačanin

  Ajd pa nek’ je sa srećom. Poštujte ograničenja da kasa ostane prazna.

 3. Blace

  Alce da se najedu pecenja.

 4. Ja razumem kontrole i patrole i sve, ali ovo sto se desava u Prokuplju je tortura. Na svakih 100m policajac. Parkinga nigde. Radara na vrhu brda i cim dodas malo gas da izadjes oni te kaznjavaju. To je bas odvratno.

  • Hoćeš da kažeš da ne treba da bude kontrole, pa da takvi kao ti divljaju kolima i da bude javašluka na sve strane? Pa ne može to tako, zakon mora da se poštuje. Ništa vama mladima ne valja. Našli ste – pa zašli.

 5. milena srdic

  strasno da ne moze biti strasnije. Od bezbednosti da ne pricamo, ulica do Cickove skole strasno, ne mogu deca trotoarom da prolaze od parkiranih vozila, a SUP nam je tu preko puta i niko nista, parkirani su tako da dete mora da sidje sa trotoara i da ide kolovozom da bi prosao, STRASNO, GDE SU NAM POLICAJCI, GDE SU NAM SAOBRACAJCI, , GDE NAM JE BEZBEDNOST ZA DECU, SLIKAJTE ULICU PREMA CICKOVOJ SKOLI

Komentari su zatvoreni


Maintained by OZ.I.T.Solutions
Scroll Up