Smiley face
U kategoriji Društvo, Poslednje Vesti, Prokuplje.

Poljoprivrednici gledaju u nebo!

Autor 19 апр 2017

PROKUPLJE- Nestabilne vremenske prilike i nagle promene temperature mogu da utiču na prinose voća, kažu stručnjaci. Nakon visokih temperatura, koje su iznosile i do plus 25 stepeni, došlo je do zahlađenja i obilnih padavina. Prema prognozama meteorologa u narednih nekoliko dana u ranim jutarnjim časovima moguća je i pojava mraza.
– Nakon obilaska terena može se očekivati bolji rod višnje u odnosu na prošlu godinu. Za razliku od višnje, stanje u zasadima šljive je slabije. Bez obzira na ovu činjenicu za kvalitetan i dobar rod utiču mnogi faktori. Jedan od faktora su i vremenske prilike. Nagle promene temperature i obilne padavine negativno mogu da se odraze na tek zametnute plodove višnje, šljive i drugog voća, izjavio je asistent za voćarstvo na Visokoj poljoprivredno-prehrambenoj školi strukovnih studija u Prokuplju Saša Milosavljević i istakavši da mraz i temperature ispod nule mogu negativno da se odraze na plodove voća.
Poljoprivredni stručnjaci voćarima preporučuju da nakon prestanka padavina pristupe tretiranju svojih voćnjaka odgovarajućim zaštitnim sredstvima.


Kratak url URL: http://toplickevesti.com/?p=60954

19 апр 2017. Komentari na vestima starijim od 7 dana su zatvoreni RSS 2.0.

Komentari su zatvoreni


Maintained by OZ.I.T.Solutions
Scroll Up