Smiley face
U kategoriji Društvo, Poslednje Vesti, Prokuplje.

Poljoprivrednici gledaju u nebo!

Autor 19 апр 2017

PROKUPLJE- Nestabilne vremenske prilike i nagle promene temperature mogu da utiču na prinose voća, kažu stručnjaci. Nakon visokih temperatura, koje su iznosile i do plus 25 stepeni, došlo je do zahlađenja i obilnih padavina. Prema prognozama meteorologa u narednih nekoliko dana u ranim jutarnjim časovima moguća je i pojava mraza.
– Nakon obilaska terena može se očekivati bolji rod višnje u odnosu na prošlu godinu. Za razliku od višnje, stanje u zasadima šljive je slabije. Bez obzira na ovu činjenicu za kvalitetan i dobar rod utiču mnogi faktori. Jedan od faktora su i vremenske prilike. Nagle promene temperature i obilne padavine negativno mogu da se odraze na tek zametnute plodove višnje, šljive i drugog voća, izjavio je asistent za voćarstvo na Visokoj poljoprivredno-prehrambenoj školi strukovnih studija u Prokuplju Saša Milosavljević i istakavši da mraz i temperature ispod nule mogu negativno da se odraze na plodove voća.
Poljoprivredni stručnjaci voćarima preporučuju da nakon prestanka padavina pristupe tretiranju svojih voćnjaka odgovarajućim zaštitnim sredstvima.

Poslednji Naslovi

Kratak url URL: http://toplickevesti.com/?p=60954

19 апр 2017. Komentari na vestima starijim od 7 dana su zatvoreni RSS 2.0.

Komentari su zatvoreni

Maintained by OZ.I.T.Solutions
Scroll Up