Smiley face
U kategoriji Poslednje Vesti, Sport, Žitorađa.

Posle jedne polusezone “Zadrugaru” preti gašenje

Autor 7 феб 2018

ŽITORAĐA- Klub malog fudbala “Zadrugar” iz Žitorađe nalazi se pred gašenjem svega šest meseci od osnivanja. Trenutno sedmoplasirana ekipa Regionalne futsal lige- Istok nalazi se izgleda u bezizlaznoj situaciji. U razgovoru sa Ivanom Janaćkovićem sekretarom futsal ekipe iz Žitorađe saznali smo da čak i uz dobru volju lokalne samouprave ne postoji pravni osnov po kome mogu da se dodele finansijska sredstva klubu. Pošto su iz uprave računali na siguran budžet u ovoj polusezoni, ovo ni malo prijatno iznenađenje je upalilo alarm u klubu. Međutim, kako nam objašnjava Janaćković, iz uprave će pokušati na sve načine da prikupe neophodna sredstva za preživljavanje kluba do kraja sezone.

Pominje se i organizovanje nekih humanitarnih akcija, kao jedan od modela kojim će se klubu obezbediti egzistencija. Generalni sekretar Žitorađana je na naše pitanje o trenutnom stanju u klubu prokomentarisao:
”Spasa nam nema, propasti nećemo”, i uz čuvenu rečenicu Nikole Pašića objasnio situaciju u kojoj se nalazi Zadrugar.
Treba pomenuti da bi bila velika šteta do dođe gašenja, jer je Zadrugar u prethodnoj polusezoni bio ubedljivo klub sa najviše navijača na utakmicama. Žitorađani se još nisu ni navikli na sve čarolije igre na ”petoparcu” a sada postoji mogućnost da budu uskraćeni za to.
Šta će se desiti ostaje nam da vidimo u narednim danima. Šanse da se desi najmanje željeni scenario u Žitorađi su realne, a da li će se predstava odigrati do kraja po unapred napisanim redovima ili će kao i do sada iz kluba pristupiti improvizaciji, videćemo.

(N. Tonić)


Kratak url URL: http://toplickevesti.com/?p=75764

7 феб 2018. Komentari na vestima starijim od 7 dana su zatvoreni RSS 2.0.

Komentari su zatvoreni


Maintained by OZ.I.T.Solutions
Scroll Up