Smiley face
U kategoriji Društvo, Poslednje Vesti, Prokuplje.

Potrebna dodatna zaštita voća

Autor 18 маја 2017

PROKUPLJE- Stručnjaci savetuju voćarima da zbog nestabilnih vremenskih prilika treba dodatno da zaštite voće. Pojava monilije na peteljkama višnje i šljive, voća koje se na teritoriji prokupačke opštine nalazi na površini većoj od 4.100 hektara, prouzrokuje opadanje plodova, a kasnije i truleži.

– Kišovito vreme i izuzetno visoka vlažnost uzrok su mnogih biljnih bolesti. Zbog toga su neophodna dodatna tretiranja voćnjaka. Zasade pod višnjom i šljivom potrebno je tretirati preparatima na bazi kaptana, izjavila je savetodavac za zaštitu bilja u Poljoprivredno stručnoj službi Prokuplja Snežana Jović i dodala da zbog pojave biljnih vaši treba primeniti odgovarajuće preparate.
Prema njenim rečima u zasadima jabuka preporučuje se upotreba preparata na bazi propikonazola radi suzbijanja pojave čađave krastavosti plodova i pepelnice.
– Poljoprivrednici bi pre upotrebe preparata za zaštitu bilja trebali da se konsultuju sa stručnjacima kako bi znali koji preparat da koriste, kako i na koji način da ga primene, rekla je Snežana Jović.

Kratak url URL: http://toplickevesti.com/?p=62302

18 маја 2017. Komentari na vestima starijim od 7 dana su zatvoreni RSS 2.0.

1 komentar za “Potrebna dodatna zaštita voća”

  1. poljoprivrednik

    veliki stručnjaci.. kaptan je protiv plamenjače i šupljikavosti lista. Trebalo je preventivno tretirati Signumom i do svega ne bi došlo

Komentari su zatvoreni


Maintained by OZ.I.T.Solutions
Scroll Up