Smiley face
U kategoriji Blace, Društvo, Kuršumlija, Poslednje Vesti, Prokuplje, Žitorađa.

Predlog izmena Zakona o javnom redu i miru: Ko baci petardu kazna 100.000 dinara, za pucanje na svadbi 150.000 i zatvor

Autor 6 окт 2017

BEOGRAD- Ko pali baklje i baca petarde, plaćaće ubuduće kazne i do 100.000 dinara, dok će onaj ko narušava javni red i mir i ugrožava sigurnost drugih pucanjem iz vatrenog oružja ili imitacije oružja plaćati 100.000-150.000. Za ovo delo moguća je i kazna do dva meseca zatvora.

Sve ovo je predviđeno izmenama Zakona o javnom redu i miru, koje predlaže MUP i koje će se, kako saznaju „Novosti“, naći na današnjoj sednici Vlade.

Ministarstvo policije opredelilo se za strožu kaznenu politiku zbog evidentnog porasta rizika s kojim se građani svakodnevno suočavaju, a posebno pred dolazeće praznike, Novu godinu i Božić.

Ali tu su i najrazličitija šenlučenja za vreme sportskih utakmica i raznih svečanosti – od svadbi do krštenja, u kojima je često neko povređen, a posledice mogu da budu i fatalne.

Dosadašnja predviđena kazna za upotrebu pirotehnike bila je 10.000-50.000 dinara ili rad u javnom interesu 40 do 120 časova. Rad u javnom interesu je ostao, ali izmenama zakona kazne će biti duplirane.

Za pucanje iz vatrenog oružja (npr. na svadbi) kazna je bila 50.000-150.000 ili zatvor od mesec do dva meseca, a ako ovo delo učini grupa od tri ili više lica, automatski im sleduje zatvor do 60 dana. Sada će minimalna kazna biti 100.000.


Poslednji Naslovi

Kratak url URL: http://toplickevesti.com/?p=69716

6 окт 2017. Komentari na vestima starijim od 7 dana su zatvoreni RSS 2.0.

20 komentara za “Predlog izmena Zakona o javnom redu i miru: Ko baci petardu kazna 100.000 dinara, za pucanje na svadbi 150.000 i zatvor”

 1. Анонимни

  A za nosenje vatrenog oruzija po gradu nikom nista.Jos ako imas nekog prijatelja milicajca sve sredjano.Barem kod nas u Blacu.

 2. ****

  Sve bi da nam zabrane,i da se veselimo i ženimo i udajemo,radjamo.J..o vas ko vas dovede.

 3. Trebali bi doziveti Novu godinu u Becu gde tresti kao u ratu. Znaci u EU se puca a u Srbiji se kasira i u zatvor salje! Kako je pocelo necemo ni kasljati a bogme ni misliti smeti!

 4. Misa Ninkovic
  U Beču iz godine u godinu “trešti” sva manje i manje, jer je i ovde promenjen zakon, samo što njihove vlasti znaju da se godinama sticane navike ne mogu preko noći promeniti, pa su još uvek dosta tolerantni, ali ako krenu da primenjuju zakon kako treba – mogli bismo već za ovaj doček da očekujemo najavu rigoroznih kontrola i pisanja kazni…

 5. И како ће да знају ко је бацио петарду?

 6. Ima da pucamo onda n sahrane,i tad ce biti i muzike i pesme po diktatu bolesnika sa zapada

 7. Rade

  Pa u centru Kursumlije, pre dve-tri godine policajac puca iz automatske puske uvece u pola sedam na krstenju, pa nikom nista; zakon mora da postuje samo sirotinja

 8. Свадби и крштења скоро и да нема!Ако оће да доакају народу мораће да уведу неку казну за саране којих има свакодневно.

 9. Kako da skinemo jabuku?Onda nema snase!

 10. kako kaze nas narod ” Magarac u Bec , magarac iz Beca “

 11. I da se uvede ako može da pakla cigareta bude 50€ i flaša alkoholnih pića 200€, i da vidite kako će populacija poslati zdravlja i sa manjim brojem tuča, saobraćajnih nesreća, ubistava i nasilja u porodici.

 12. veseljko

  Mi cemo zdravlje boze NESO na strance da postavimo topce pa nek gruva i nek se cuje do BEC.

 13. Cime u jabuku da pucam ,kad i luk i strela nisu pozeljni

 14. Ko opali u mladu,doživotna robija.

Komentari su zatvoreni


Maintained by OZ.I.T.Solutions
Scroll Up