Smiley face
U kategoriji Kuršumlija, Politika, Poslednje Vesti.

Predsednik opštine Kuršumlija Radoljub Vidić: Kuršumlijska banja vrlo brzo počinje sa radom i počinjemo uređenje centra grada

Autor 29 дец 2017

KURŠUMLIJA- Govoreći o rezultati u ovoj godini i planovima za sledeću predsednik opštine Kuršumlija Radoljub Vidić kaže da je možda najvažnije što je na vidiku rešenje za Kuršumlijsku banju. Vidić kaže da je za ovu banju jedino zainteresovana Planinka i da su razgovori sa Vladom Srbije u toku. Osim toga naredne godine sigurno počinje uređenje centra grada.

-U narednih mesec-dva Vlada treba da preuzme Kuršumlijsku banju od Fonda PIO i da predloži uslove pod kojima bi Planinka preuzela banju. To će mnogo značiti za našu opštinu, ceo kraj oko banje a zaposlilo bi se stotinak ljudi-kaže Vidić.

Rezimirajući rezultate opštinske vlasti predsednik Vidić je kazao da smatra da se mnogo i dobro radilo ali i da sigurno može bolje.

-Izdvojio bih da smo ove godine uradili puteve i ulice za 120 miliona dinara. Izdvojio bih i našu brigu za mlade. Za stipendije za studente i đake i novorođenu decu ove godine je iz budžeta dato 50 miliona dinara. Mi smo jedina opština u Srbiji koja u odnosu na visinu budžeta izdvaja ovoliko sredstava za ovu namenu-kaže Vidić.

Govoreći o planovima za sledeću godinu predsednik Vidić naglašava da će se i dalje voditi velika briga o mladima i podsticati rađanje. Što se tiče infrastrukture, za puteve, ulice i komunalnu infrastrukturu u budžetu je predviđeno 260 miliona dinara.

-Ove godine sigurno počinjemo uređenje centra Kuršumlije koje je odlagano zbog administrativnih razloga. Osim toga, od većih investicija  radićemo nastavak puta za Konjuvu i asfaltiraćemo put Baćoglava-Mirnica, do deponije. Nastavljamo se asfaltiranjem gradskih ulica i prilaza, kojih nema mnogo i radićemo popravku seoskih puteva-kaže Vidić.

Predsednik opštine Kuršumlija Radoljub Vidić iskoristio je priliku i svim građanima čestitao predstojeće praznike.


Kratak url URL: http://toplickevesti.com/?p=74186

29 дец 2017. Komentari na vestima starijim od 7 dana su zatvoreni RSS 2.0.

11 komentara za “Predsednik opštine Kuršumlija Radoljub Vidić: Kuršumlijska banja vrlo brzo počinje sa radom i počinjemo uređenje centra grada”

 1. Stojanka Ilic

  A sta ce od te banje imati obicni gradjani?

 2. ..........

  Kursumlija planirala za puteve 260 miliona, a Prokuplje 46 miliona iako Prokuplje ima 2.5 puta veci budzet od Kursumlije. I sada ce botovi iz Prokuplja da nam objasne kako je tih 46 miliona vece nego ovih krusumlijskih 260.

 3. Bravo gosn predsednice samo napred…lukovska banja je banja za primer u evropi…pozdrav…

 4. Jaa

  Daj boze ali…..PBECANJA.OBECANJA.OBECANJA…..VOLIM DA PRORADI.BILO BI SUPER.

 5. Dovedite investitore, za nova radna mesta………..

 6. Нека се нешто и паметно догоди,да се странац овде не доводи Страних ивестиција је доста. Странце примајте као госта.

 7. Dva brata

  Dobro za Banju sve znamo, sta je sa seoskim putevima. Zašto opština ne organizuje javnu raspravu da ovo nas malo seljaka po selima pita gde nam trebaju putevi.

 8. slobodni gradjanin

  Zamolila bih predsednika da opstinska vlast u sledecoj godini ne radi nista jer sve sto urade i rekonstruisu ispadne i gore i ruznije

 9. Posmatrac 1-1

  @ Slobodni gradjanin —- ….bem te slobodnog

 10. Janko

  Kolko se mladih iseli u toku godine iz kursumlije.To opstina i drzava mora da pokusa da zaustavi.Inace badava putevi nece imat ko da ih koristi.

 11. Tamara

  Bitnije smece i deponija od bacoglavskog groblja.. ne mozemo da dodjemo na zadusnice.. blato do kolena

Komentari su zatvoreni


Maintained by OZ.I.T.Solutions
Scroll Up