Smiley face
U kategoriji Kultura, Poslednje Vesti, Prokuplje.

Predstavljen novi roman Sibina Šovića

Autor 7 дец 2017

PROKUPLJE- Sinoć je u Domu kulture u Prokuplju predstavljena nova knjiga Sibina Šovića „Druga ambicija“. O knjizi su pored autora govorili i Biserka Milosavljević, Dragan Ognjanović i Sonja Miljković.

 
U svojim prethodnim romanima, prema mišljenju Biserke Milosavljević, autor se bavio današnjim trenutkom, a u ovom se pričom vratio nekoliko decenija unazad.
-To su osamdesete godine igledano sa ove distance, bilo je to vreme blagostanja. Delovalo je prilično naivno i nevinou odnosu na današnji trenutak, rekla je Milosavljević i dodala da je autor i u ovom romanu dao važno mesto porodici, gde su se stariji poštovali i negovao kult domaćina, glave porodice. Za trpezom se znalo gde je čije mesto, a stariji su se slušali. Bili su tu da izgrde i pohvale kad treba, ali i da se nađu u ulozi sudije i van kuće, ukoliko je to bilo potrebno.
Radnja se odvija u okolini Sigrada, a nostalgija za vremenom koje je prošlo opisana je kroz sećanja, koja pamte srpsku tradiciju, koju danas pomalo zaboravljamo zbog modernih vremena i svega što ona donose.
-Kroz glavni likVlastimira, koji je zaposlen u školi, autor je opisao odnose u kolektivu u kome se stalno nešto dešava. On je već ostvaren kao rukovodilac, ali želi da bude i pisac,
a do kraja romana se pita da li će uspeti u tome, istakla je Milosavljević i naglasila da prve rečenice romana otvaraju vrata dela, a pisac otkriva deo sebe kad završi delo i svoj cilj ostvari.
Glavni lik „Druge ambicije“ ima tridesetak godina i bez obzira na svoje kvalitete i talenat za pisanje, ipak najviše voli da njegova reč bude poslednja. Ne voli neposlušne i vešto nalazi način da obuzda njihovo nezadovoljstvo.
Sibin Šović je autor 23 književna dela, a do penzionisanja se bavio pedagoškim radom. Jedan je od najaktivnijih i najzastupljenijih stvaralaca Toplice. Njegova energija za pisanjem ne jenjava, a ovo je, kako je rečeno na promociji, nova knjiga starog pisca, koji je duhom bio i stao mlad.
Promociju svoje nove knjige Šović je najavio za 6. jun 2018. godine.


Kratak url URL: http://toplickevesti.com/?p=72966

7 дец 2017. Komentari na vestima starijim od 7 dana su zatvoreni RSS 2.0.

1 komentar za “Predstavljen novi roman Sibina Šovića”

  1. СЕЉАК ИЗ СТАРЕ БОЖУРНЕ

    Мој професр српског језика у средњој школи диван човек, предавач, васпитач,-у то време смо читали, књиге и лектире, сада су књиге и лектире деци *на компјутеру* тако да не знам да ли ико више од деце чита и прочита неку добру књигу. Професора поздрављам и желим да још дуго и дуго пише јер*систем на компјутеру пада* а књиге и дела остају заувек и вечно, зато децо читајте књиге добрих писаца као што је непоновљиви и један професор СИБИН ШОВИЋ.

Komentari su zatvoreni


Maintained by OZ.I.T.Solutions
Scroll Up