Smiley face
U kategoriji Kultura, Poslednje Vesti, Sport.

Predstavljen roman o stradanju Srba u Prvom svetskom ratu: Podsećanje na visoku cenu svih naših pobeda

Autor 12 окт 2017

PROKUPLJE- Književni prvenac „Ničiji pas“ Prokupčanina Danila Perišića velikom broju ljubitelja pisane reči predstavljen je u Domu kulture „Radivoj Uvalić Bata“. O romanu su govorili Biserka Milosavljević iz Doma kulture i profesori srpskog jezika i književnosti Milka Tošić i Sibin Šović.


Kritičari se slažu da je prvenac ovog pProkupčanina, koji je po struci diplomirani sociolog, veoma dobar i da je njegov talenat za pisanje nesvakidašnji.
-Roman „Ničiji pas“ je izvanredan i ja verujem da će čitaoci prepoznati lepotu njegovih reči, istakla je na promociji Biserka Milosavljević.
Posvećen je stradanju Srba u Velikom ratu, a autor je naveo da je ovaj njegov roman skroman pokušaj da zapamti čoveka, onog neobičnog u svojoj jedinstvenosti. On je podsećanje na visoku cenu svih naših pobeda i ne daje odgovore, već stavlja sve nas, bar pred još jednim pitanjem.
Perišić je istakao i to da je glavnom liku u romanu dao deo sebe, a da je nadahnuće za pisanje romana pronašao u velikom stradanju cele Srbije i njenog naroda.
Nadahnuće je, kako kaže, nalazio i u pričama iz života svog čukundede Milete Perišića, koje su mu pričali. On je bio nosilac Karađorđeve zvezde i Albanske spomenice, kao i mnogih drugih ratničkih priznanja.
Danilo Perišić je rekao da piše novu knjigu, koja je takođe vezana za veliki događaj koji je obeležio srpsku istoriju. Radnja knjige je smeštena u južnoj Srbiji, u vremenu posle Kosovskog boja.


Kratak url URL: http://toplickevesti.com/?p=69991

12 окт 2017. Komentari na vestima starijim od 7 dana su zatvoreni RSS 2.0.

Komentari su zatvoreni


Maintained by OZ.I.T.Solutions
Scroll Up