Smiley face
U kategoriji Kultura, Poslednje Vesti, Prokuplje.

Predstavljena knjiga „Svi naši oslobodilački ratovi“

Autor 19 апр 2018

PROKUPLJE- Pukovnik u penziji Sobodan Cokić predstavio je publici u prokupačkoj Narodnoj biblioteci „Rade Drainac“ svoju knjigu „Svi naši oslobodilački ratovi“.

On je prema rečima direktora prokupačke Biblioteke Dragana Ognjanovića sa vojničke tačke gledišta zabeležio naše ratove sa posebnim osvrtom na poslednji 1999. godine. „Svi naši oslobodilački ratovi“ predstavlja svojevrsnu lektiru o istoriji novog datuma.
-Knjigu sam objavio kako bih obuhvatio dešavanja u Srbiji od Prvog srpskog ustanka do ratova krajem 90-tih godina prošlog veka i podsetio mlađe generacije na zlatno doba naše istorije. Koristio sam elemente vojne istorije, istoričara i moje lične, rekao je autor Cokić i dodao da u knjizi ima elemenata i činjenica koje široj javnosti nisu poznate.
-Ona ima četiri poglavlja. Prvo obuhvata period vladavine dinastije Karađorđevića i Obrenovića. Drugo opisuje Balkanski i Prvi svetski rat, gde je obrađen i Toplički ustanak. Treće obuhvata zbivanja u Srbiji između dva rata, a četvrto prikazuje istinite događaje u vezi sa NATO agresijom na tritoriji Kosmeta 1999.godine i moje lične doživljaje i istinite priče, istakao je Slobodan Cokić.
Sa ovom svojom knjigom Slobodan Cokić je želeo da popuni nedostatke naše istorije koji se ne uče u školama. Na ideju da napiše ovu knjigu došao je, kako kaže, posle niza predavanja učenicima osnovnih i srednjih škola povodom obeležavanja jubileja stogodišnjice Balkanskih ratova.
Na promociji knjige „Svi naši oslobodilački ratovi“ Slobodana Cokića, učestvovali su i komandir karaule Vrbnica Zoran Vidojković i komandir karaule Gorožup Žarko Petrović. Oni su prisutnima preneli svoja svedočanstva iz vremena bombardovanja naše države 1999. godine.


Kratak url URL: http://toplickevesti.com/?p=79193

19 апр 2018. Komentari na vestima starijim od 7 dana su zatvoreni RSS 2.0.

Komentari su zatvoreni


Maintained by OZ.I.T.Solutions
Scroll Up