Smiley face
U kategoriji Kultura, Poslednje Vesti, Prokuplje.

Premijera “Anđele”

Autor 8 нов 2017

PROKUPLJE- Amatersko pozorište „Hranislav Dragutinović“ sinoć je premijerno izvelo predstavu „Anđela“, prema tekstu Stevana Koprivice a u režiji Milana Ilića. U predstavi igraju debitantkinja Milica Spasić i Dejan Jovičić i Srđan Živković, za kojima je veliki broj ostvarenih uloga.

-Priča je sasvim jednostavna i obična, o našim naravima i mentalitetu. O malim ljudima koji se sreću u zajedničkoj bolničkoj sobi i do smrti, kao i istine o svojoj sudbini, dolaze suočavajući se s konačnim iskušenjima sopstvenih života, rekao je režiser predstave „Anđela“ Milan Ilić.

Njegovi likovi prolaze kroz situacije u kojima nije sasvim jasno šta sanjaju, a šta im se u stvarnosti događa. U predstavi se prožima usamljenost i prijateljstvo, grubost, nežnost, ljubav i smrt.Ona je neka vrsta komedije o umiranju i prolaznosti.

Glumci tumače sasvim različite tipove ljudi, ali se na sceni njihova igra ne isključuje, već naprotiv dopunjuje i ostavlja uvek dovoljno prostora onom drugom, dozvoljavajući mu i da improvizuje.

-Razigravajući na komičan način stereotipne slike o savremenom intelektualcu i prosečnom duhovitom, prostodušnom vlasniku kafane, Jovičić i Živković, prikazuju dva različita sveta, koja su u bolničkim okolnostima gotovo ista, jer ih muče iste muke. Čežnja koja ih vezuje za njihove živote van bolničke sobe, istovremeno ih i iskušava i odvodi iz stvarnosti, a osoba koja im nudi spas jeste Anđela, zbog koje u krajnjoj liniji i umiru, istakao je Ilić, dodajući da nije imao mnogo toga da doda i zameri akterima ova dva lika, jer su se oni „na daskama koje život znače“, već odavno dokazali.

Kao debitant u predstavi „Anđela“ pojavila se mlada glumica Milica Spasić, koja je istakla da je zadovoljna svojom glumom i da su joj iskusne kolege, glumci, pomogli da pobedi strah i da svoj maksimum na sceni.

-Trudila sam se da se uklopim u igru i celu priču. Njih dvojica su fantastični, a ja sam probala da na najbolji način donesem promene njenog raspoloženja, jer ih Anđela u jednom trenutku voli, a u drugom je besna na njih, rekla je vidno uzbuđena glumica, kojoj je Ilić poverio glavnu ulogu u ovoj predstavi.

Scenografiju za „Anđelu“ potpisuje Milan Ilić, muziku je napisao i odabrao Dejan Jovičić, a kostime je uradila Danijela Stević

Podršku glumcima iz publike, pored brojnih Prokupčana, pružila je i većnica za kulturu u Opštini Prokuplje Milica Erić.

 


Kratak url URL: http://toplickevesti.com/?p=71439

8 нов 2017. Komentari na vestima starijim od 7 dana su zatvoreni RSS 2.0.

Komentari su zatvoreni


Maintained by OZ.I.T.Solutions
Scroll Up