Smiley face
U kategoriji Društvo, Poslednje Vesti, Prokuplje.

Prijem za učesnike turnira u društvenim igrama „Proboj Solunskog fronta“ i „Bitka na Drini“

Autor 12 окт 2017

PROKUPLJE- U Opštini Prokuplje danas je priređen prijem za učesnike turnira u društvenim igrama „Proboj Solunskog fronta“ i „Bitka na Drini“, ali i one koji su najlepše slikali i pisali na temu „Toplički junaci u borbi za slobodu“.

Predsednik Opštine Prokuplje Aleksandar Simonović je pozdravljajući prokupačke osnovce i srednjoškolce rekao, da je ovaj dan veliki za naš grad, jer je upravo na današnji dan oslobođen u Prvom svetskom ratu.
-Vi ste danas veliki pobednici, jer ste u društvenim igrama, koje su vezani za našu istoriju, pokazali da ste najbolji. I vi ste potomci slavnih topličkih junaka i time treba da se ponosite, a mi ćemo se uvek truditi da vas podržimo u svemu što radite i pokazujete odlične rezultate, jer vi ste naša budućnost, istakao je predsednik Simonović.

Predsednik Saveza boračkih organizacija Republike Srbije Dejan Marjanović je naglasio da su se deca odlično snašla na turniru i da ih sledeće godine očekuje u Beogradu na međunarodnom takmičenju, koje će biti održano 15. septembra na dan proboja Solunskog fronta.


Najbolji takmičari u igrici „Bitka na Drini“ bili su Matija Mamontov i Konstantin Mladenović, drugo mesto pripalo je Nataliji Krstić i Ivi Jovanović, a treće Uni Tomić i Bošku Kokoviću. U igrici „Proboj Solunskog fronta“ prvo mesto osvojili su Nikolina Đokić i Katarina Pejić, drugo Veljko Zlatković i Aleksa Nestorović, a treće Nikola Vranić i Stojan Ivanović.
Oni koji su najlepše pisali na temu „Toplički junaci u borbi za slobodu“ bili su Jana Jovanović, Milica Radovanović i Milica Prolović, dok su najlepše slikali Sofija Jovanović, Milica Babić i Danilo Popović.

Nagrađeni učenici, ali i prokupačke škole su dobili po jedan komplet igrica, kako bi se spremili za takmičenje za narednu godinu.
Predsednik Saveza boračkih organizacija Republike Srbije Dejan Marjanović se zahvalio učesnicima takmičenja i naglasio da herojstva naših predaka neće biti zaboravljena, jer su prokupački osnovci i srednjoškolci pokazali da znaju i ne zaboravljaju svoju prošlost i slavnu istoriju kojom se svi ponosimo.
Inače, igricu „Proboj Solunskog fronta“ prvi su imali priliku da odigraju upravo prokupački učenici na jučerašnjem turniru.

 


Kratak url URL: http://toplickevesti.com/?p=69985

12 окт 2017. Komentari na vestima starijim od 7 dana su zatvoreni RSS 2.0.

Komentari su zatvoreni


Maintained by OZ.I.T.Solutions
Scroll Up