Smiley face
U kategoriji Blace, Društvo, Kuršumlija, Poslednje Vesti, Prokuplje.

Priznanja za vojnike koji su dobrovoljno služili vojni rok

Autor 12 феб 2018

PROKUPLJE- Centar ministarstva odbrane Prokuplje organizovao je uručenje Znački i Zahvalnica otadžbine vojnicima koji su dobrovoljno služili vojni rok. Svečanosti su prisustvovali načelnik Uprave za obaveze odbrane pukovnik Dragan Kotarlić, načelnik Regionalnog centra Ministarstva odbrane Niš pukovnik Nenad Marković sa saradnicima, načelnik Topličkog upravnog okruga (TUO)Nebojša Vukadinović, predsednik Skupštine opštine Prokuplje Dejan Lazić, predstavnici Blaca i Kuršumlije, kao i roditelji i rodbina nagrađenih vojnika.


Podsećajući na istorijat Srpske vojske pukovnik Kotarlić je naglasio da je veza između srpskog naroda i vojske, kroz istoriju pa sve do danas predstavlja neraskidivu nit i spoj nacionalnog identiteta i državnog integriteta .
-Odbrana otadžbine je oduvek na ovim prostorima predstavljala svetu dužnost,pravo i čast.Naša zemlja, koja se nalazi u procesu reformi, pored drugih činilaca, treba da ima savremenu,snažnu i pouzdanu vojsku.Njen opstanak se mora braniiti i odbraniti. Zemlja se brani mudrušću, radom,kulturmom, ali kad je potrebno i oružjem, rekao jeKotarlić.


Prema njegovim rečima najviše državno i vojno rukovodstvo opredeljeno je da razvija i unapređuje odbrambenu sposobnost zemlje, ne da bi ugrožavali bezbednost drugih zemalja u okruženju, već da bi odvratili potencijalnog agresora na našu zemlju.
Kotarlić je podvukao da su znanje i veštine koje su vojnici stekli tokom dobrovoljnog služenja vojnog roka od velikog značaja za operativne sposobnosti Vojske Srbije i ukupne odbrambene sposobnosti naše zemlje.
Značke i Zahvalnice otadžbine vojnicima su dodelili pukovnik Kotarlić i načelnik TUO Vukadinović.


Kratak url URL: http://toplickevesti.com/?p=75991

12 феб 2018. Komentari na vestima starijim od 7 dana su zatvoreni RSS 2.0.

7 komentara za “Priznanja za vojnike koji su dobrovoljno služili vojni rok”

 1. Анонимни

  Dobrovoljno sluzili vojni rok jer se nadaju da dobiju posao u vojsci da ne rade za minialac kod privatnika i jos ako moze neka medjunarodna misija da se zaradi 10 000- 20 000 evra da se zaradi.

 2. LJubisa Livac

  Neki koji su obavljali svoju svetu duznost i branili svoju zemlju sada su u zatvoru na osluzenju visegodisnjih kazni.
  Predala ih licno drzava koju su branili.
  Kome ovi ispiraju mozak , ljudi koji primaju plate ispiraju mozak deci o patriotizmu.

 3. Dragan

  Oni koji su sluzili, bice pozivani i sluzice ceo zivot, oni koji nisu, oni su slobodni za ceo zivot;
  na jednoj strani patriote i posten narod, na drugoj oni koji se izvlace, kupju diplome i radna mesta,
  razno razni muljatori i olos svake vrste.

 4. LOVAC ISTINE

  AKO PUKNE PRVA PUSKA , ETO OPET ONIH KOJI SU BILI U RATU A I NJIHOVA DECA . LAKO JE DELITI PRIZNANJA U MIRU . I SETAT LAKOVANE CIPELICE PO KALDRMI .

Komentari su zatvoreni


Maintained by OZ.I.T.Solutions
Scroll Up