Smiley face
U kategoriji Politika, Poslednje Vesti, Prokuplje.

SO Prokuplje donela odluku o otpuštanju više radnika nego što traži Vlada: “Veći katolici od pape”

Autor 19 јула 2017

PROKUPLJE- SO Prokuplje usvojila je danas odluku da se u opštini i javnim preduzećima i ustanovama, čiji je osnivač opština, otpusti 90 radnika. Opština Prokuplje je postupila po vladinoj Odluci o maksimalnom broju zaposlenih na neodređeno vreme u sistemu državnih organa, sistemu javnih službi, sistemu Autonomne Pokrajine Vojvodine i sistemu lokalne samouprave za 2017. godinu, ali je otišla i korak dalje. Naime, u Prokuplju ima 802 zaposlena a preporuka Vlade je bila da se broj zaposlenih smanji na 735. Međutim, Skupština je na predlog Opštinskog veća dobnela odluku da se broj zaposlenih smanji na 712 zaposlenih.

  

Zbog dodatnog smanjenja vodila se velika polemika na sednici, jer su opozicioni odbornici bili protiv.

– Paradoksalno je da sa jedne strane otpustate stalno zaposlene a zatim primate zbog uvećanja obima posla radnike na neodređeno vreme-rekla je Gordana Kostić, šef odborničke grupe Demokratske stranke. U sličnom kontekstu govorio je i odbornik Slaviša Momčilović. Bojan Kocić i Slaviša Atanasković su predlagali da se ova tačka skine sa dnevnog reda.

Predsednik opštine Prokuplje Aleksandar Simonović je branio odluku sa objašnjenjem da ukoliko se ne ispoštuje racionalizacija Vlada će obustaviti transfere.

-Prema broju stanovnika u Opštinskoj upravi i javnim preduzećima treba da bude samo 482 zaposlena-kazao je Simonović i pojasnio da se pregovara  sa Kompanijom „Leoni“ da prioritet u zapošljavanju kod njih imaju radnici koji će ostati bez posla. Dodao je da pošto u budžetu ima novca otpušteni radnici će dobiti najviše otpremnine predviđene zakonom. Simonović je pojasnio da će se voditi računa da niko ne bude oštećen, prevashodno samohrani roditelji i zaposleni koji sa ovom platom izdržavaju cele porodice.

-Nije nam prijatno da donesemo ovakvu odluku ali sadašnja opozicija je doprinela da dođe do ove situacije jer je u svoje vreme najviše zapošljavala-rekao je Simonović.

Opozicija nije bila zadovoljna njegovim objašnjenjem a odbornik DS Slaviša Momčilović je kazao da se vlast u Prokuplju dodvorava Beogradu.

Precizne podatke o zapošljavanju u prethodnom periodu izneo je većnik Milan Aranđelović, koji je po godinama naveo povećanje broja zaposlenih u javnom sektoru od 2000. godine. On je kazao da je najviše zapošleno do 2012. godine, kada se broj zaposlenih popeo na 900 radnika na budžetu. On je dodao da se još veće smanjenje broja zaposlenih na budžetu biti sledeće godine.

Na kraju 38 odbornika je glasalo da se otpusti 90 zaposlenih dok je devet odbornika bilo protiv.

 

 

 

Kratak url URL: http://toplickevesti.com/?p=65347

19 јула 2017. Komentari na vestima starijim od 7 dana su zatvoreni RSS 2.0.

10 komentara za “SO Prokuplje donela odluku o otpuštanju više radnika nego što traži Vlada: “Veći katolici od pape””

 1. petar

  pravi visak je 382

 2. Na njihova mesta uposlice zasluzne clanove vladajuce stranke?!

 3. Што не отпустише неког функционера…

 4. Igor

  A odborni i funkcioneri nisu visak? Pa vlast/i su upropastili državu, ne narod! Otkaze treba dobiju vlastodršci koji primaju nenormalno visoke plate za svoje znanje i rad.

 5. Petrasin

  Trazili ste gledajte. Otpustanja ce biti sve dok se i poslednji zaduzeni glasac ne ispistuje i zaposli u drzavnoj upravi. Pa ljudi po opstinama se kancelarije pregradjuju da bi bilo vise mesta za zaposljavanje, jedna stolica deli na dva dela….. Zaposljavaju se pomocnici pomocnika….ma strasno

 6. Šojić

  Pitanje za nezadovoljne odlukom o otpuštanju. Kad ste nezadovoljni zašto niste organizovano došli da podržite opoziciju? Kukavice, uplaseni ste, ne smete rec da kazete i cekate da se neko drugi izbori za vas ugodan zivot. Zato ne kukajte na vlast nego se stidite sami pred sobom svog kukavičluka!

 7. miconi

  U APOTECI U MALOJ PLANI ZAPOSLJENA CLANICA SNS CISTACICA JEDNOG ODELJENJA OD 15 KVADRATA.CEO DAN SE DOSADJUJE

 8. Prokupcanka

  Da li te ljude registruju kao obican broj ili kao hranitelje porodica koje bez milosti unistavaju…Vlast je uvek onakva kakvu narod zasluzuje!

Komentari su zatvoreni


Maintained by OZ.I.T.Solutions
Scroll Up