Smiley face
U kategoriji Politika, Poslednje Vesti, Prokuplje.

Prokuplje: Veće usvojilo nacrt Odluke o budžetu za 2018. godinu, na raspolaganju 1,825 milijardi dinara

Autor 18 дец 2017

PROKUPLJE- Opštinsko veće Opštine Prokuplje usvojilo je danas nacrt Odluke o budžetu za narednu 2018. godinu na osnovu koga je planiran budžet od 1.824,768,635 dinara.

Obrazlažući ovu stavku predsednik Opštine Prokuplje Aleksandar Simonović je istakao da je planirani budžet razvojni a ujedno i restriktivan i da će omogućiti budžetskim korisnicima normalno funkcionisanje a građanima naše oštine kvalitetnije i bolje uslove života.

-Nikada nam nije bilo teže nego sada, da planiramo sredstva sa kojima ćemo raspolagati u nastupajućoj godini, kazao je Simonović na sednici Veća. On je objasnio da je Opština opterećena starim dugom Direkcije za izgradnju od 202,5 miliona dinara koji će morati da se isplati iz budžeta za 2018. godinu pa je to ograničilo i ambiciozne razvojne planove lokalne samouprave u narednoj godini.

-Vi znate da smo u ovoj 2017 . godini sa samo nešto više od 30 miliona dinara uradili dvadesetak ulica u gradu i na seoskom području, pa možete onda da zamislite šta bi smo sve mogli da uradimo na infrastrukturi za tih 202 miliona dinara , naglasio je Simonović i dodao da je velikim naporima opštinsko rukovodstvo ipak uspelo da prevaziđe tu dužničku krizu i da građanima Prokuplja obezbedi sredstva za normalno funkcionisanje.

-I od Vlade Srbije očekujemo pomoć a već smo u tom cilju učinili i prve korake prema ministarstvima, tako da se sa velikim opštimizmom nadam da 2018. godine građane Prokuplja konačno oslobodimo tog ogromnog nasleđenog dugovanja kako bi smo, mogli normalno i bez pterećenja da poslujemo i živimo, kazao je Simonović.

On je naglasio da planirani budžet za narednu godinu neće biti samo restriktivan već i razvojni jer se planiraju mnoga infastrukturna ulaganja, koja će uz prioritetnu brigu o budžetskim korisnicima, deci i socijalno ugroženima, obezbediti bolje uslove za život svim stanovnicima naše opštine.

Prema predsednikovim rečima ova 2017. godina bila je radna i jako uspešna o čemu govori i ušteda u budžetu od 311 miliona dinara, od kojih je u septembru mesecu zabeležen suficit od čak 11 miliona dinara zahvaljujući čemu će se lakše vratiti dospeli dug iz perioda bivše vlasti.

Obraćajući se članovima Veća, Simonović je naglasio da je veoma zadovoljan njihovim radom a da je izuzetno ponosan na saradnju koju je opštinska Vlada uspostavila kako sa srpskom Vladom i minstarstvima tako i sa međunarodnim organizacijama.

-Zahvaljujući ovakvoj saradnji u našu opštinu prošle godine se slilo dva miliona evra a samo kroz kvalitetne razvojne projekte Evropska unija i Vlada Švajcarske u našu opštinu uložile su 1.450.000 evra, precizirao je Simonović.

On je podvukao da je lokalnoj samoupravi finansijski pomagala i Kancelerija za javna ulaganja Republike Srbije kao i da nema ministarstva od koga Prokuplje prošle godine nije dobilo podršku i pomoć.

Kazao je da se mnogo ulagalo u infrastrukturu, poljoprivredu, školstvo, kulturu, sport i da će se takvim tempom nastaviti i u nerednoj godini.

-Prioritet nam je da ljude zadržimo na selu i zato je naš zadatak da im obezbedimo najbolje uslove kako bi i njihova deca ostala na selu i bavila se poljoprivredom , kazao je Simonović. Predsednik je naglasio da su deca ponos i budućnost Prokuplja i da će lokalna samouprava i nadalje sve činiti da im stvori najbolje uslove za rad i školovanje kao i da će i nadalje novčano nagrađivati najbolje prokupačke studente.

-Protekle godine renovirani su mnogi školski objekti a u nastupajućoj će biti renovirana zgrada Gimnazije. U sport je uloženo 20 miliona dinara a u kulturu 117 miliona što je mnogo više nego što druge opštine izdvajaju, kazao je predsednik.

Od planova u narednoj godini Simonović je najavio početak gradnje nove gradske pijace sa pristupnim saobraćajnicama za šta se očekuje pomoć resornog ministarstva a u koje će i Opština uložiti 20 milona dinara, kao i izgradnju Spomen obeležja Drugom gvozdenom puku, u susret obeležavanju završetka Velikog rata.

 


Kratak url URL: http://toplickevesti.com/?p=73492

18 дец 2017. Komentari na vestima starijim od 7 dana su zatvoreni RSS 2.0.

8 komentara za “Prokuplje: Veće usvojilo nacrt Odluke o budžetu za 2018. godinu, na raspolaganju 1,825 milijardi dinara”

 1. Milun

  Sramota za Prokuplje što smo dozvolili ovako nešto, trpeli 12 godina kao da nikada na naplatu stići neće.Ovo će od našeg poreza biti plaćano, tuga.

 2. Lelica

  Sve te malverzacije treba istražiti. Ako nema dokaza pošto ih kriju ko zmija noge, makar izaći pred narod i pokazati na krivce, da se zna šta su radili.

  • beriljac

   Poštovana,
   pratite malo više političku i ekonomsku scenu u gradu pa komentarišite.
   Nema malverzacija već neplaćenih faktura za izvedene radove po potpisanim Ugovorima.To je izjavio i sam predsednik Simonović.Što nije plaćano na vreme druga je priča.Zbog toga će teško bilo ko ikada odgovarati.Tu krivica više leži u poveriocima nego u dužnicima.Ali kada se pokrene postupak situacija se menja.Sadašnji je nisu iskoristili.Verovatno su se poverioci utrkivali da žutaćima izlađu u susret,kao što i danas svi trče da su uvuku u d..e vlastodršcima.
   @- ZA MILUNA,sve obaveze opštine se oduvek plaćaju od našeg poreza.I danas su ulice posute rizlom,rasveta urađena u Mikulovcu,parking na carini, od naših para.
   To što se vlastodršci hvale a vi im aplaudirate da su oni to uradili je apsurd.
   Nisu oni zavukli ruku u svoje novčanike i od debelih plata kupili rizlu.
   Misli svojom glavom

 3. Misa

  Svaka cast ovoj vlasti, jer je jedina do sad koja daje vidljive rezultate.

 4. Ivan

  Prokuplje je ozivelo za vreme ove vlasti, sredjuju se i asfaltiraju ulice, sredjuju se objekti, ocekujemo najbolje rezultate i u 2018.

 5. Mira

  U protekloj godini je bilo velikih infrastrukturnih ulaganja, i rezlultati su itekako vidljivi. Sigurna sam da ce isto biti i u 2018god.

 6. Trnavac

  Iskren da budem sadasnja vlast je je uradila mnogo na poboljsanju zivota u opstini. I prosli su radili ali nestoja manje jer su gledali kako da njima ostane pozamasna suma novca. Neka nastave tako i jos bolje od ovoga za sve gradjane opstine.

 7. Nadamo se da ce 2018.biti dobra za gradjane kao i 2017. Mnogo se ulozilo u izgradjunju. Hvala opstini

Komentari su zatvoreni


Maintained by OZ.I.T.Solutions
Scroll Up