Smiley face
U kategoriji Društvo, Poslednje Vesti, Prokuplje.

Protekla nedelja u znaku edukacija poljoprivrednika u organizaciji PSS Prokuplje

Autor 11 феб 2018

PROKUPLJE- Poljoprivrednu stručnu službu iz Prokuplja, koja je u protekloj nedelji pored edukacija po mesnim zajednicama u Bresničiću i Beloljinu, na kojima su predavači bili savetodavci PSS Prokuplje, posetili i savetodavci iz Poljoprivrednih stručnih i savetodavnih službi iz Kraljeva i Čačka kao i savetnik Sektora za ruralni razvoj pri Ministarstvu poljoprivrede šumarstva i vodoprivrede Branislav Veljković.

Radna poseta i razmena iskustava rezultirali su prezentacijom predpristupnih fondova Evropske Unije- IPARD fondova za poljoprivredne proizvođače. Poljoprivredni proizvođači su  imali priliku da na svim predavanjima čuju novine koje mogu primeniti direktno na svojim imanjima.

U vremenu kada se poljoprivredna proizvodnja suočava sa mnogim izazovima počev od globalnih klimatskih promena pa sve do povećanja potreba za dovoljnim količinama zdravstveno bezbedne hrane , u vremenu novih tehnologija, nije najvažnije pokazati poljoprivrednom proizvođaču kako da oreže voćku u svom zasadu ili izbalansira obrok za muzno grlo, potrebno je pripremiti ga da se uhvati u koštac sa vremenom sa izazovima kako da upravlja rizicima u poljoprivredi da vodi evidenciju, knjigu polja koja je odraz sledljivosti i iz te bitke izađe konkurentan na tržište EU, rekao nam je Tonić Dejan savetodavac u PSS Prokuplje.

Savetodaavci Duška Petrović i Snežana Jovič kazale su da je izuzetno bitna razmena iskustava  i znanja i između savetodavaca drugih službi koje su u savetodavnom sistemu u Republici Srbiji.

 


Kratak url URL: http://toplickevesti.com/?p=75949

11 феб 2018. Komentari na vestima starijim od 7 dana su zatvoreni RSS 2.0.

1 komentar za “Protekla nedelja u znaku edukacija poljoprivrednika u organizaciji PSS Prokuplje”

  1. Мађарац

    Без коментар

Komentari su zatvoreni


Maintained by OZ.I.T.Solutions
Scroll Up