Smiley face
U kategoriji Društvo, Kuršumlija, Poslednje Vesti.

Prvaci postali članovi biblioteke

Autor 13 нов 2017

KURŠUMLIJA- Gradsku biblioteku u Kuršumliji danas su posetili svi učenici prvog  razreda OŠ „Drinka Pavlović“ i „Miloje Zakić“, ukupno 110 dece iz pet odeljenja. Njima u čast pripremljena je izložba knjiga i svi su dobili besplatne članske karte. Srđan Živković Siđa pripremio je scensko-muzičku predstavu „Siđine igrarije“.

Nebojša Gašić, direktor biblioteke, održao im je predavanje o značaju knjige i primarnoj potrebi čitanja. Istakao je da je knjiga najbolji drug, i da od danas mogu da  pozajmljuju dečije knjige, čiji fond je 10.000: bajke, slikovnice, lektire… sve ono što je prilagođeno njihovim  uzrastu  i njihovim interesovanjima. Knjige o Svetom Savi, Vuku, Zmaju…

Biblioteka je deo odrastanja i formiranja svake ličnosti. Od najranijeg detinjstva kada se čitaju bajke, dečiji pisci i lektira,  i perioda kada se prelazi na beletristiku, stručnu literaturu, klasičnu, domaću i svetsku književnost.

Zbog toga je biblioteka  tradicionalno pozvala sve prvake kako bi im uručila članske karte, dva odeljenja OŠ „Miloje Zakić“  sa učiteljicama Marijom Filipović i Zoranom Aleksić i tri odeljenja OŠ „Drinka Pavlović“  sa učiteljicama Biljanom  Ivić, Svetlanom  Nikolić i Jasminom Filipović Đorović.

Direktor Gašić je  pojasnio  da prvake tradicionalno besplatno učlanjuju u biblioteku jer se kreće od te školske llektire a zatim u potrazi za dobrom knjigom deca postaju redovni  članovi. U okviru biblioteke su razna kulturna dešavanja: postavke, književne i potske  večeri, muzičko-scenske, literarni konkursi,..Sve ono što je pored dobre knjige  neophodno kao prateći sadržaj svakom mestu. Zato su deci u čast u saradnji sa Srđanom Živkovićem Siđom, pesnikom, glumcem, kompozitorom,  organizovali mini predstavicu, muzičko-scensku, na radost mališana. Spoj glume i pesme, od Deca su ukras sveta, preko Razbole se lisica, do Na svetu postoji jedno carstvo. Deci se ovakva poseta biblioteci jako dopala jer su posetili mesto sa bogatim knjižnim fondom a ujedno uživali u predstavi.


Poslednji Naslovi

Kratak url URL: http://toplickevesti.com/?p=71779

13 нов 2017. Komentari na vestima starijim od 7 dana su zatvoreni RSS 2.0.

1 komentar za “Prvaci postali članovi biblioteke”

  1. CITALAC

    Bravo za biblioteku i novog, starog direktora, a i da ne zaboravimo bivseg direktora Simica koji je uredio multimedijalni prostor u prizemlju biblioteke.

Komentari su zatvoreni


Maintained by OZ.I.T.Solutions
Scroll Up