Smiley face
U kategoriji Blace, Kuršumlija, Poslednje Vesti, Prokuplje, Sport, Žitorađa.

Reprezentacija kadeta FS Topličkog okruga gostovala u Pančevu

Autor 13 маја 2017

PROKUPLJE/PANČEVO- Na poziv FK “Dinamo” iz Pančeva i  Dušana Đokića, Prokupčanina i proslavljenog fudbalera “Crvene Zvezde” i “Briža”, reprezentacija kadeta FS Topličkog okruga je gostovala u Pančevu i odigrala svoju 83. utakmicu-saopštiio je direktor Lige za mlađe kategorije i mladih reprezentacija FSTO Aleksandar Dikić i dodao:

Izuzetno nas je obradovao poziv iz Pančeva, jedne prave fudbalske sredine, jer je za “Dinamo” svojevremeno  igrao svima nama dobro poznati Moša Marjanović, član reprezentacije Jugoslavije koja je igrala na prvom Svetskom prvenstvu fudbalu u Montevideu (Urugvaj), ali i nama mnogo draži Dušan Đokić.

Po dolasku u Beograd, igrači  reprezentacije kadeta FS Topločkog okruga su se prošetali Knez Mihajlovom ulicom, takođe i Kalemegdanskom tvrđavom, gde su se slikali kod “Beogradskom pobednika”, a zatim smo nastavili ka Pančevu, našem konačnom odredištu.

Stigavši u Pančevo, odnosno u fudbalski kompleks, dobrodošlicu su nam poželeli  predsednik FK “Dinamo” Goran Janjović i Dušan Đokić, šef stručnog štaba pomenutog kluba, kao i trener selekcije kadeta.

Što se tiče same utakmice, bila je prava takmičarska, sa mnogo prilika za gol na obe strane, zalaganja i borbenosti igrača, kojima je i vreme išlo na ruku da pokažu svoje fudbalsko umeće. Slobodno mogu reći da je to bio susret dve maksimalno respektabilne selekcije.

Sama naša igra na ovoj utakmici je potvrdila da se sa igračima u reprezentaciji radi veoma kvalitetno i da smo “Uskršnje pripreme” na Oblačinskom jezeru kvalitetno realizovali.

Na kraju utakmice, rezultat je bio u našu korist (1:2), mada bi bilo potpuno zasluženo da je i domaćin slavio. Oba gola za reprezentaciju FS Topličkog okruga postigao je Dušan Nestorović (FK “Jastrebac” Blace), koji je tako nastavio svoj golgeterski niz.

Što se tiče reprezentacije kadeta FS Topličkog okruga, igrali smo u najjačem mogućem sastavu, falio nam je samo jedan igrač (Jovan Lučić) koji je bio povređen.

Selektor Goran Radulović iz opravdanih razloga nije mogao predvoditi reprezentaciju na ovoj utakmici, tako da je moja malenkost morala preuzeti te ingerencije, ali naravno uz konsultacije sa istim, koji je moram to istaći veliki pedagog i fudbalski učitelj. Njegovo odsustvo je bila samo obaveza više da pružimo što bolju igru, što se i desilo, tako da on može biti ponosan na sve igrače koji su nastupili na toj utakmici.

Samoj utakmici je prisustvovao veliki broj gledaoca, u prvom redu roditelja domaćih igrača, fudbalskih stručnjaka, ali i rodbine i prijatelja naših fudbalera.

Po završetku utakmice upriličena je večera za igrače oba tima i stručne štabove, na kojoj su dogovorena i skorašnje uzvratne utakmice, odnosno višednevno gostovanje FK “Dinamo” iz Pančeva. Imali smo i priliku da obiđemo novoizgrađene klupske infrastrukturne objekte, pre svega namenjene omladinskim selekcijama i stvarno treba odati priznanje agilnoj upravi “Dinama” na čelu sa predsednikom Janjovićem.

 

U ime Fudbalskog saveza Topličkog okruga, reprezentacije kadeta FSTO i u svoje lično ime zahvalio bih se našim igračima Jovanoviću, Kitiću, Miladinoviću, Lučiću S. Lučiću J. Nedeljkoviću i Ružiću koji se I pored svojih velikih klupskih obaveza uvek rado odazivaju pozivima reprezentacije kadeta FSTO, bez obzira dali igrali u gostima ili kao domaćini, i uvek daju maksimum svog fudbalskog truda, znanja i umeća. Hvala momci na tome !

Posle utakmice u Pančevu reprezentacija kadeta FS Topličkog okruga je prisustvovala polufinalnoj utakmici Kupa Srbije koja se igrala između FK “Partizan” Beograd i FK “Vojvodina” Novi Sad.

Za reprezentaciju kadeta FS Topličkog okruga nastupili su: Dušan Miladinović, Nikola Ružić, Dragan Nedeljković, Sava Lučić (FK “Radnički” Niš), Dušan Nestorović, Andrija Radovanović, Nemanja Tošić (FK “Jastrebac” Blace), Danilo Rakić, Luka Miletić (OFK “Kosanica” Kuršumlija), Miljan Kitić, Miljan Jovanović (FK “BSK” Borča), Luka Bulatović, Vladimir Dikić, Đorđe Kovačević, Momčilo Koprivica, Nikola Petković, Dimitrije Đorđević, Miloš Janković (OFK “Topličanin” Prokuplje) i Sava Dinić (FK “Žitorađa” Žitorađa).

Za odlazak u Pančevo posebno se zahvaljujemo opštini Prokuplje, zatim FSO Prokuplje, firmi “EXIT” Prokuplje, Pekari “Čutura” Prokuplje. Mlekari “Kalča” Šišmanovac, koji su nam pružili logističku podršku, svako u svom domenu, kako bi smo realizovali ovu aktivnost.

Ono što reprezentaciju kadeta FS Topličkog okruga očekuje u narednom periodu je gostovanja u Borovu Selu (Republika Hrvatska) i odigravanje utakmica sa FK “Sloga”, kao i gostovanje u Trebinju (Republika Srpska) i odigravanje utakmica sa FK “Leotar”, ali i utakmice sa FK “Dinamo” Pančevo i FK “Radnički” Ratkovo na domaćem terenu, ali i  mnogo toga drugog- završava Dikić.

 

 


Kratak url URL: http://toplickevesti.com/?p=62072

13 маја 2017. Komentari na vestima starijim od 7 dana su zatvoreni RSS 2.0.

Komentari su zatvoreni






Maintained by OZ.I.T.Solutions
Scroll Up