Smiley face
U kategoriji Politika, Poslednje Vesti, Prokuplje.

Saopštenje OO SNS Prokuplje: Laž kao navika

Autor 5 јан 2018

PROKUPLJE- Političkoj opciji kao što je DS u Prokuplju iz godine u godinu stvarno se ništa bolje ne piše i tako će biti na svakim narednim izborima jer građani najbolje kažnjavaju, ne samo njihova višegodišnja nedela već i očigledni bezobrazluk i bezobzirnost. Ovo poslednje bila bi najblaža definicija poslednjeg istupa u javnosti predsednika OO DS Prokuplje Slaviše Momčilovića koji nijednom rečju ne dotiče interes građana već isključivo lični i uskostranački. Kako drugačije protumačiti ovoliku zaslepljenost mržnjom i otvoreno zamajavanje javnosti bezočnim pljuvanjem po svemu i svima koji iz dana u dan na svakom koraku Prokuplje čine boljim nego što je bilo.
Ono što on sramotno naziva katastrofom od 2012. godine može da bude samo ubrzani proces ozdravljenja čitavog društva od duge i teške bolesti pljačkaške privatizacije, banditskih kriznih štabova, prekomernog zapošljavanja bliže i dalje rodbine u javnom sektoru i sistematskog urušavanja sistema uz beskrajno zaduživanje svih budućih pokolenja koje se meri milionima evra ili milijardama dinara. Posle svega može neko da ne želi ni da vidi ni da čuje a još manje da prizna, no to mu ne daje za pravo da plasira laži i lične frustracije u bolesnoj želji za vlašću.
Od jeseni 2012. godine i ulaska SNS – a u lokalnu vlast prvo se krenulo u stabilizaciju tekuće likvidnosti i oporavak stanja javnih finansija kroz štednju i racionalizaciju javnog sektora da ceo budžet ne ide na plate i otplate raznoraznih dugova već da posle ko zna koliko vremena povrati i funkciju investiranja koja bi trebala da bude primarna. Tako da je ova vlast uspela nešto što Prokuplje ne pamti, da na svojim računima ima preko 300 miliona dinara i preko million evra a samim tim i sigurnost da u svakom trenutku servisira sve potrebe u svim oblastima života i rada naše opštine.
Neko ko se hvali otvaranjem Leonija trebao bi da zna da je tada ta firma imala oko devetsto radnika, a sada ima tri puta više i to uz sve veću saradnju sa sadašnjom vlašću koja godinama vodi i finansira aktivnu politiku zapošljavanja kroz školovanje i obuku kadrova. Filips se nije izdvajao već je došao 2014. godine i nakon prodaje sada je tajvanski BizLink. A to što dotični kaže i druge firme verovatno misli na desetine onih koje su u bescenje rasprodali i na ulicu isterali preko deset hiljada radnika. ,, Kao i svaka od 2012. i ova prethodna bila je katastrofa. Bez ijedne investicije, novog radnog mesta u realnom sektoru “ kaže Momčilović a istina je nešto sasvim drugo i očigledna na svakom koraku.
Kad se sa zapadne strane ulazi u Prokuplje prosto je nemoguće ne videti kilometre očišćenog i uređenog korita reke Toplice čime je rešen višegodišnji problem plavljenja tog područja. A onda na Carini radovi u punom jeku, završava se parking, stepenice, plato i staze oko Doma kulture koji blista i gle čuda urađen je 2016. godine od ruine koju su ostavili sa sve neispravnom dokumentacijom i raznoraznim prljavštinama ko po običaju. Dalje asfaltom umesto ruinirane kocke oko pijace stiže se u centar i opet radovi u toku, radi se fasada muzeja a malo dalje urađena fasada i zamenjena stolarija na školi Tatko. Dve ulice niže pre desetak dana otvorena nova zgrada obdaništa u dvorištu Predškolske ustanove Neven. Na drugom kraju grada Poljoprivredna škola u punom sjaju sa novim krovom, fasadom, fiskulturnom salom. Na stranu to što su nam posle 50 godina u svim školama u gradu i selima urađeni novi sanitarni čvorovi konačno dostojni čoveka naročito dece. Samo u škole je ova vlast do sada investirala 100 miliona dinara i tu ne staje već ima brojne odobrene projekte za ovu godinu.
Momčilović bez imalo srama iznosi laži o tome ,, da lokalna vlast tokom 2017. godine ništa nije uradila kako bi poboljšala život građana ove opštine ”. To da se ništa nije radilo u 2017.godini i da nema novih asfaltnih ulica, kada kaže građanima koji žive u Vidovdanskoj, Mišarskoj, Mostarskoj, Božurskoj, Moravskoj i Francuskoj ulici treba da doda i to da treba da veruju njemu a ne svojim očima. Sve one su asfaltirane jesenas a što se tiče Pojatske ulice ona je ugovorena kao i Jevrejska koja je dovedena u predasfaltno stanje i biće uskoro pod asfaltom u zavisnosti od dinamike izvođača radova. Istovremeno rađene su i vodovodne i kanalizacione mreže u ulicama Koste Stamenkovića, Gute Dobričanina i Vasilija Đurovića Žarkog. Očišćena su rečna korita Maloplanske, Bresničke, Draguške i Trnavačke reke na kojoj je urađen i kameni bedem u dužini od 100 metara kao zaštita za sprečavanje odronjavanja puta. Rekonstruisani su put i most u Gornjoj Bejašnici u veoma kratkom roku i urađenii putevi u selima Đurevac i Viča kao i atarski putevi Gornje Kordince – Jugovac i Drenovac – Bresničić. Nasipavane i izvaljane puteve i ulice teško je samo pobrojati i za sve njih se priprema neophodna dokumentacija i izrađuju se projekti, jer sve što radi ova vlast radi po zakonu i što je najvažnije sve račune plaća bez dinara zaduženja. Isto je i sa proširenjem ulične rasvete, samo za zadnjih mesec dana novom rasvetom mogu se pohvaliti građani u ulici Ćirila i Metodija kao i meštani Mikulovca a uskoro će i u još nekoliko ulica i sela što je već ugovoreno kao i pomenuti most na Toplici za koji je predviđena led rasveta.
I tako da je ništa drugo do notorna laž, tvrdnja da ništa nije urađeno i da ništa nije investirano. Aktuelna vlast je sve navedeno uradila i platila 130 miliona dinara za razliku od vlasti iz 2008. godine koja nije platila 55 računa u iznosu od preko 200 miliona a što će sadašnja vlast ovih dana isplatiti i to po sudskoj presudi. Pošto se onaj ko plaća radove smatra onim koji ih je i uradio, onda se nameće logičan zaključak da je sve urađeno od 2007. godine do danas rezultat sadašnje vlasti, kaže se u zvaničnom saopštenju Opštinskog odbora Srpske napredne stranke u Prokuplju.


Kratak url URL: http://toplickevesti.com/?p=74446

5 јан 2018. Komentari na vestima starijim od 7 dana su zatvoreni RSS 2.0.

24 komentara za “Saopštenje OO SNS Prokuplje: Laž kao navika”

 1. Saopstenje je tacno u potunosti,mnogo toga se uradjeno i vidi se veliki napredak.

  • Milos

   Ovo je pravo saopstenje argumentovano i potkrepljeno istinitim cinjenicama, mislim da je dalje komentarisanje ds suvisno.

  • Miki

   Sve je tačno. Radi se i gradi. Bilo bi lepo kad bi znali koliko tadašnjih članova DS su sada članovi SNS. Imate li taj podatak?

 2. Slavko

  Argumentovano i sa dokazima.

 3. Mirko

  Dok Momcilovic prica u prazno i vredja, SNS dokazima odgovara, na gospodstven nacin.

 4. Laza

  Sve sto je SNS naveo su cinjenice, dzabe Momcilovic pokusava da ih blati kako nista nije radjeno i slicno… Ljudi vide hvala Bogu.

 5. Sasa

  Ovo je jos jedan dokaz da narod nije pogresio glasajuci SNS, koja uvek izadje sa konkretnim dokazima, ne vredjajuci nikoga.

 6. Aleksandar

  SNS , kao i do sada odgovara vaspitano, sa stilom, i uz konkretne dokaze.

 7. marija

  Ova vlast je opravdala svaki glas na izborima…napredak se vidi golim okom,nikakvi drugi dokazi nisu potrebni!

 8. sonja

  Mislim da ima jos mnogo toga sto je SNS uradio za ovaj grad a da nije ovde navedeno! Samo tako nastavite imate punu podrsku naroda!

 9. Kako lepo napisano kad čovek pročita dodje da zaplače od sreće kako je lepo u srbiji LAZOVČINE JEDNE MRS BRE MRS

 10. Ivan

  DS, za koju mogu da kazem sigurno i odgovorno da je unistila i unazadila ovaj grad, nema pravo da napada nekog ko se nesebicno bori da ovaj grad izvuce iz sivila.

 11. Ivan

  SNS je motor razvoja, boljitka i prosperiteta nase Opstine. Narod to vidi, ceni i nagradjuje na izborima.

 12. Ivana

  Narod vidi, nije glup, a ovo saopstenje na pravi nacin pokazuje kako treba raditi u jednoj opstini! Argumenti su tu, citajte i gledajte opozicijo!

 13. Una

  Lokalna samouprava je bukvalno svako svoje obecanje ispunila,tako da ovi nesposobnjakovici iz DS -a bolje da cute jer narod zna kave su to neznalice i neradnici

 14. Kaca

  DS se sluzi lazima da bi privukao paznju jer im nista drugo nije preostalo,narod zna koji su to neljudi.

 15. Е,зато сте ви из тих крајева најразвијенији у Србији.Једино кога још може СНС да победи је сопствени народ.Свуда је дно доле само је код нас и доле и горе.

 16. Sara

  Od doticnog gospodina i njemu slicnih nije se ni ocekivalo da pohvali nesto.

 17. Јесу и комунисти и (Слобини социјалисти) и демократе увек на водеће положаје доводили своје углавном полуписмене кадрове. Али само Дачићеви социјалисти и вучкићеви назадњаци инсистирају да сви кадрови укључујући и БАБА СЕРЕ. Морају бити морално политички подобни са све ширим породицама и пријатељима. Макар и неписмени, почиње са радом државна (партијска) академија.

 18. miconi

  NA CELU SA VUCICEM NEMA VECIH LAZOVA OD 1945 GODINE OD OVE ***ZVANE SNS.

Komentari su zatvoreni


Maintained by OZ.I.T.Solutions
Scroll Up