U kategoriji Kultura, Poslednje Vesti, Prokuplje.

Sibin Šović promovisao 24. knjigu

Autor 7 juna 2018

PROKUPLJE- Predstavljanjem nove, 24. knjige „Treća ambicija“ prokupački pisac Sibin Šović je zaokružio trilogiju pod nazivom „Tri ambicije“. O njoj su u Domu kulture, kao i na ranijim promocijama knjiga ovog autora, govorili Biserka Milosavljević i Sonja Miljković, kao i sam autor.
-Ovo je poslednji nastavak koji prati život i karijeru glavnog junaka, Šovićeve trilogije, Vlastimira. Kroz svakodnevne obaveze, junak ovog romana nastoji da upotpuni i ispuni svoj život, rekla je između ostalog o knjizi Biserka Milosavljević.

Ona je istakla da pisac u ovom delu opisuje kraj osamdesetih godina, početak političke krize i urušavanje Jugosalavije, koje donosi složene političko-društvene i ekonomske okolnosti u kojima se glavni junak ipak dosta dobro snalazi i konačno postaje pisac, što mu je oduvek i bila želja.
I u ovom delu trilogije veoma važno mesto na stranicama ovog pisca zauzima porodična patrijalhalna sredina, koja samog junaka veoma opterećuje i nameće mu brojna pitanja, na koja ni on sam nema odgovore.
Kao neizostavni deo ove priče u životu glavnog lika „Treća ambicija“ Vlastimira su roditelji, sa obe strane, koji su uvek bili tu da se nađu i pomognu kad treba. Tražeći odgovore na pitanja koja je uglavnom sam sebi postavljao, Vlastimir je uvek dolazio do zaključka da je u svim odnosima najvažniji iskren i topli ljudski razgovor. To je ono što mu je zapravo kroz ceo njegov život i napredovanje u karijeri nedostajalo.
Prokupački pisac Sibin Šović je na ovoj promociji već najavio novu knjigu za decembar 2018. godine, ali je rekao da će napraviti zaokret u tematskom smislu, ne otkrivajući šta će to konkretno značiti. Ostaje da sačekamo novu promociju i saznamo kakvom će nas to knjigom ovaj veoma plodotvorni pisac iznenaditi.


Kratak url URL: http://toplickevesti.com/?p=81441

7 juna 2018. Komentari na vestima starijim od 7 dana su zatvoreni RSS 2.0.

Komentari su zatvoreni


Maintained by OZ.I.T.Solutions
Scroll Up