Smiley face
U kategoriji Kuršumlija, Poslednje Vesti, Sport.

Sportske igre mladih ponovo u Kuršumliji

Autor 15 маја 2017

KURŠUMLIJA- “Sportske igre mladih” održaće se u Kuršumliji po drugi put, 3. juna, i to u šest sportova: Između dve vatre, basket 3×3, mali fudbal, stoni tenis, tenis, šah. Pravo učesća imaju sva deca osnovnih škola, saopštio je Savez za školski sport Kuršumlije.

Sportske igre mladih najveći su projekat za decu i omladinu čiji je osnovni cilj promocija zdravog načina života iprijateljstva. Ideja Igara rasla je iz godine u godinu i Igre su postale prepoznatljiv brend koji se danas razvija i u zemljama regiona i Evrope. Najuspešniji pojedinci na državnom takmičenju i ekipe putuju na besplatno mini letovanje kao učesnici završnice  Igara u Splitu.

Čast nam je i zadovoljstvo što smo među više od milion učesnika tokom godina postojanja, kroz druženje i sport, promovisali način života čiji su osnovni postulati razumevanje, prijateljstvo, solidarnost i fair play, kao najdelotvorniju alternativu svim negativnim uticajima današnjice i time postali najveća manifestacija amaterskog sporta u Evropi, sa preko 150.000 učesnika godišnje, priznata od Međunarodnog olimpijskog komiteta.

Samo u Srbiji, tokom protekle tri  godine družili smo se sa preko 100.000 mališana na sportskim terenima i još mnogo više van njih. U 2016. obišli smo 32 grada Srbije kroz turneju „Radosti“ Sportskih igara mladih.

Cilj Sportskih igara mladih je okupljanje što većeg broja dece i mladih iz Srbije kako bi oni na kojima svet ostaje, druženjem kroz sport i zabavu, zajedno sa mladima iz regiona razvijali svoje društvene vrednosti čime bi izbegli breme vremena u kom živimo,  a koje u velikom broju ima negativni trend droge, nasilja i svih vrsta intolerancije, stoji u saopštenju.

Kratak url URL: http://toplickevesti.com/?p=62127

15 маја 2017. Komentari na vestima starijim od 7 dana su zatvoreni RSS 2.0.

1 komentar za “Sportske igre mladih ponovo u Kuršumliji”

  1. milojeee

    Idemo do pobede i ove godine!

Komentari su zatvoreni


Maintained by OZ.I.T.Solutions
Scroll Up