Smiley face
U kategoriji Društvo, Kuršumlija, Poslednje Vesti, Sport.

Sportski centar Kuršumlija-Uspešno ali…

Autor 3 јан 2018

KURŠUMLIJA- Ustanova za sport sportski centar Kuršumlija i zaposleni žele najpre da čestitaju predstojeće božićne i novogodišnje praznike svim građanima kuršumlije, a posebno deci i onima koji se bave sportom.
U 2017. godini načinili smo niz aktivnosti kako bi svi naši sportisti imali mnogo bolje uslove za rad i na osnovu toga postizali bolje rezultate. Takođe, mnogobrojni građani su mogli da koriste naše usluge u, nadamo se, prijatnom ambijentu.

 
Najpre treba pomenuti bazen koji je prema izveštaju nadležne službe iz Niša bio u prvih pet kada je kvalitet vode za kupanje u pitanju. Prodato je preko 10 000 karata. Kada je predstojeća sezona u pitanju planiramo da poboljšamo sadržaj, a samim tim i ugodnost kupača. Jedan od problema koji želimo da rešimo jeste i prilaz bazenu od glavnog puta.
Započeli smo ograđivanje igrališta za mali fudbal, predstoje radovi izgradnje tribina i podizanje reflektora. Time bismo postigli cilj i u ovoj godini u pravim uslovima organizovali tradicionalni gradski turnir.


Mnogo truda i napora uložili smo da teren za veliki fudbal bude jedan od najboljih u regionu, uredili svlačionice i promenili trule prozore koji su podsećali na neke iz filmova strave i užasa, koji nisu menjani sigurno 30 godina. Treba istaći i činjenicu da je uz pomoć opštine dokupljena jedna parcela i da nam je namera da u što skorijoj budućnosti napravimo pomoćni fudbalski teren, da bi se rasteretio glavni na kome se ponekad za jedan vikend odigra pet utakmica.
U samoj hali kao što većina sportista zna problem je skupo grejanje. To pokušavamo da rešimo i mislim da smo na dobrom putu.

U samom objektu imamo i fitnes centar koji smo obogatili profesionalnim spravama pa sa pravom sada možemo reći da spadamo u red najopremljenijih.
Pokrenuli smo i program školice sporta za decu od 5-11 godina koja ima za cilj pravilan razvoj dece ovih uzrasta posle koga će moći da se bave onim sportom za koji su najtalentovaniji. Program vode profesori fizičke kulture zaposleni u Sportskom centru i isti je besplatan.


U prethodnom periodu su učinjene aktivnosti obuke dva radnika za pisanje projekata pa ćemo pokušati da dodatnim sredstvima ukoliko ih dobijemo na konkursima još više obogatimo sadržaj za naše korisnike.
IZGRADNjA IGRALIŠTA ZA ODBOJKU NA PESKU započeta je radi organizovanja Sportskih igara mladih Srbije i svakako je investicija koju nismo mogli sami da izvedemo. Zahvaljujući predsedniku opštine gospodinu Radoljubu Vidiću i predsedniku Skupštine gospodinu Dejanu Loviću kao i sponzorima JPKD “Toplica” Kuršumlija, Pavlović – Blace, Mićko-Kuršumlija, Metalac company – Kuršumlija, Ljube – Kuršumlija, Direkcija za izgradnju kuršumlija, uspeli smo da u veoma kratkom roku završimo radove, koje su, treba naglasiti, izveli radnici Sportskog centra.
U znak zahvalnosti ljudima koji su pomogli organizovali smo jedan radni prijem i posetu sportskom centru i tom prilikom uručili zahvalnice i povelje za razvoj sporta u kuršumliji.
Takođe, vodeći se onom narodnom da ko ne poštuje prošlost nema ni budućnosti, setili smo se i najzaslužnijih za izgradnju sportske hale u kuršumliji koja je završena 2008. godine:
POVELjU ZA POSEBNE ZASLUGE ZA RAZVOJ SPORTA U OPŠTINI KURŠUMLIJI DOBILI SU:
GOSPODIN RADOVAN RAIČEVIĆ, GEN. DIREKTOR A.D.PLANINKA
GOSPODIN JOVIĆ NEBOJŠA, ZAMENIK PREDSEDNIKA OPŠTINE KURŠUMLIJA
U ime Sportskog centra čestitam dobitnicima i očekujem da i u narednom periodu daju svoj maksimalan doprinos, naravno, pozivam sve ljude koji vole sport da slede ovakav pozitivan primer.
Svim građanima Kuršumlije, sportistima, sportskim klubovima, u nadi da ćemo imati korektnu saradnju, još jednom želim srećnu i uspešnu Novu godinu.
SPORTSKI POZDRAV,

DIREKTOR
DRAGAN SIMIĆ


Poslednji Naslovi

Kratak url URL: http://toplickevesti.com/?p=74327

3 јан 2018. Komentari na vestima starijim od 7 dana su zatvoreni RSS 2.0.

Komentari su zatvoreni


Maintained by OZ.I.T.Solutions
Scroll Up