U kategoriji Društvo, Kuršumlija, Poslednje Vesti.

Srbi iz Nemačke poslali pomoć deci iz siromašnih porodica

Autor 23 avg 2014

KURŠUMLIJA- Centralni savet Srba pokrajine Frankfurt u Nemačkoj poslao je pomoć deci iz ekonomski ugroženih porodica iz Kuršumlije. Oni su se odazvali molbi predsednice Saveta za socijalnu zaštitu opštine Kuršumlija Violeti Jakovljević, koja ih je zamolila da pomognu školskoj deci i bebama.

Violeta Jakovljevic (u sredini) i volonterke dele pomoc

Violeta Jakovljevic (u sredini) i volonterke dele pomoc

Gordana Jevtic sa decom

Gordana Jevtic sa decom

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

-Ja sam se njima obratila mejlom i izložila situaciju apelujući da upute pomoć prema svojim mogućnostima. Posle izvesnog vremena pozvala me predsednica Centralnog saveta Srba Vida Vučković i sa njom sam se dogovorila koja nam je pomoć najpotrebnija-kaže Violeta Jakovljević i dodaje da s obzirom da se bliži početak školske godine donator je poslao školski pribor, rančeve, odeću i obuću za školsku decu, kao i hranu i druge potrepštine za bebe.

Pročitajte i...  Direktorka Specijalne bolnice "Sokobanja" posetila Dom zdravlja Kuršumlija

-Ja se puno zahvaljujem donatoru koji nam je uputio pomoć a ovo je samo prvi deo, jer uskoro treba da nam pošalju još pomoći-kaže Jakovljevićeva pojašnjavajući da je sa volonterkama danas počela da vrši podelu pomoći porodicama slabijeg materijalnog stanja i porodicama sa više dece. Dodaje da će se pomoć deliti i narednih dana i poziva porodice koje spadaju u ovu kategoriju da dođu u zgradu Crvenog krsta i preuzmu pomoć.

Koliko je svaka pomoć dobrodošla govore reči Dobrice Jovića (46) iz Kuršumlije, koji ima četvoro dece.

-Imam dva studenta i dvoje blizanaca koji sad polaze u peti razred. Ni ja ni supruga, koja je obolela, nemamo stalni posao i živimo od mojih nadnica. Činimo sve da školujemo decu kako bi sutra njima bilo bolje. Međutim, to nije nimalo lako pa je ovakva pomoć dobrih ljudi veoma značajna za mene-kaže Jović i dodaje da se od srca zahvaljuje donatorima.

Pročitajte i...  Topličanin u gostima osvojio sva tri boda, Stojković trostruki strelac

U istom tonu govori i Gordana Jevtić, majka petoro dece.

-Pre nedelju dana dobila sam peto dete i veoma sam ponosna zbog toga. Ja i muž smatramo da su deca veliko bogatstvo i zato smo se odlučili da imamo petoro dece. Mi se trudimo da im obezbedimo koliko možemo ali to je dosta teško jer smo bez posla. Zato nam je ovakva pomoć veoma značajna-kaže Gordana Jevtić

Dobrica Jovic i Violeta jakovljevic

Dobrica Jovic i Violeta Jakovljevic

Zahvalnost Violeti Jakovljević

Dobrica Jović kaže da je zahvaljujući predsednici opštinskog Saveta za socijalnu zaštitu Violeti Jakovljević pomoć skoro redovna.

-Violeta se puno trudi da nam pomogne. Traži donatore u zemlji i svetu i u stalnom je kontaktu sa roditeljima sa više dece kako bi se informisala šta nam je najviše potrebno. Njen entuzijazam je ogroman i ja joj se od srca zahvaljujem za sve što čini za decu-kaže Jović.

Pročitajte i...  Žitorađa: Obaveštenje o prekidima u isporuci struje

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Kratak url URL: https://toplickevesti.com/?p=21466

23 avg 2014. Komentari na vestima starijim od 7 dana su zatvoreni RSS 2.0.

1 komentar za “Srbi iz Nemačke poslali pomoć deci iz siromašnih porodica”

  1. dara

    pa lepo makar neko da da malo pribora za ovu decu koje ima sve manje i manje u nasem gradu

Komentari su zatvoreni

Maintained by OZ.I.T.Solutions
Scroll Up