Smiley face
U kategoriji Društvo, Poslednje Vesti, Prokuplje.

Srebro za hor Sanjalice

Autor 9 окт 2017

PROKUPLJE- Na trećem Međunarodnom festivalu horova u Herceg Novom, na kome su učestvovali dečiji, omladinski i horovi odraslih, dečiji hor prokupačkog Doma kulture „Sanjalice“, zablistao je i ovaj put i u svoj grad donosi srebrnu plaketu.

-Ova nagrada i 85 poena je još jednom pokazala i potvrdila da su naša deca izuzetna i da se talentom i raskošnim glasovima koje poseduju uz uporno i marljivo vežbanje mogu takmičiti u svim delovima Evrope. Njima je mesto u samom vrhu horskog pevanja i ja se veoma ponosim time, istakla je sa velikim zadovoljstvom dirigent „Sanjalica“ Sanja Stojković.

Treba reći da su na ovom takmičenju, pored horova iz Srbije, učestvovali i horovi iz Crne Gore, Bosne i Hercegovine i Hrvatske.

Prema rečima Stojkovićeve „Sanjalice“ su se u skladu sa propozicijama festivala predstavile repertoarom od četiri kompozicije.To su srpski napev „Hvalite ime Gospodnje“, „Na ranilu“- Stevan Mokranjac, splet srpskih pesama u aranžmanu Bojana Stankovića i čuvena melodija „Pink Panter“, uz klavirsku pratnju profesora Ivana Stojanovića.

O nagradama je odlučivao tročlani žiri u kome su bili eminentni dirigenti Đorđo Đioto iz Italije, Dragana Jovanović iz Srbije i Aleksandra Knežević sa Muzičke akademije na Cetinju.

Dečiji hor „Sanjalice“ na ovom međunarodnom takmičenju u Herceg Novom, učestvovao je zahvaljujući podršci Opštine Prokuplje, Doma kulture, Ferijalnog saveza Prokuplje, Crvenog krsta Prokuplje, kao i Samostalne zanatsko trgovinske radnje „Čutura“.

 


Kratak url URL: http://toplickevesti.com/?p=69813

9 окт 2017. Komentari na vestima starijim od 7 dana su zatvoreni RSS 2.0.

Komentari su zatvoreni


Maintained by OZ.I.T.Solutions
Scroll Up