Smiley face
U kategoriji Kultura, Poslednje Vesti, Prokuplje.

Sretenjski susreti 23. februara

Autor 7 феб 2018

PROKUPLJE- Pesnička manifestacija „Sretenjski susreti“ održaće se 23. februara i okupiće pesnike iz cele Srbije. Kako kažu u Domu kulture, koji je i organizator ovog značajnog dešavanja, jeste da se oni vraćaju tamo gde pripadaju, svojoj matičnoj kući.

Tako će tridesetak pesnika iz različitih krajeva naše zemlje ugostiti književni stvaraoci iz Toplice u renoviranoj zgradi Doma kulture. Svaki od njih kazivaće po jednu svoju pesmu a najbolji će biti nagrađeni Sretenjskom poveljom i Sretenjskim odličjem. Laureati će dobiti po jednu knjigu i zahvalnicu, kao i sliku sa Likovne kolonije „Ajdanovac“. Ipak, kako ističu u Domu kulture, najveća nagrada za ovogodišnje dobitnike Sretenjske povelje i Sretenjskog odličja, biće objavljivanje njihove pesme u časopisu „Tok“.
„Sretenjski susreti“ se ove godine po četvrti put održavaju u vidu pesničkog maratona i po četvrti put će najbolji pesnici poneti Sretenjsku povelju i Sretenjsko odličje. Ove nagrade su prvi put dodeljene povodom desetogodišnjice Sretenjskih susreta 2015.godine.


Kratak url URL: http://toplickevesti.com/?p=75750

7 феб 2018. Komentari na vestima starijim od 7 dana su zatvoreni RSS 2.0.

Komentari su zatvoreni


Maintained by OZ.I.T.Solutions
Scroll Up