Smiley face
U kategoriji Blace, Društvo, Poslednje Vesti.

Sutra počinju Dani šljiva- Blace 2013

Autor 22 авг 2013

BLACE- U Blacu sutra počinju 11. po redu Dani šljiva, najveća voćarska manifestacija u Srbiji, koja bi prema procenama organizatora trebalo da bude najposećenija do sada. Organizatori su spremili bogat kulturno-zabavni deo programa, mnogo iznenađenja i dosta naučno-stručnih predavanja, na kojima će voćari iz ovih krajeva moći da čuju dosta korisnih informacija.

Ulica sljive

Predsednik Opštine Blace Radoje Krstović u izjavi datoj Topličkim vestima kaže da pripreme teku po planu i da se polako privode kraju, a što se očekivanja tiče, ovogodišnji Dani šljiva bi trebalo da budu najposećeniji do sada.

-Dani šljiva zvanično počinju sutra i trajaće do nedelje. Tokom ta tri dana trajanja manifestacije posetioci će moći da uživaju u bogatom kulturno-zabavnom delu programa, a poljoprivrednici će moći da kroz naučno-stručna predavanja čuju dosta korisnih informacija vezanih za voćarstvo, jer su predavači eminentni stručnjaci iz oblasti voćarstva i poljoprivrede, rekao je za Topličke vesti predsednik Krstović, koji je ujedno pozvao sve zainteresovane da ovaj vikend provedu u Blacu i budu gosti Dana šljiva, najveće voćarske manifestacije u Srbiji.

Organizatori Dana šljiva su Opština Blace, STTC Nirvana i Kulturni centar Drainac iz Blaca. Generalni pokrovitelj manifestacije je EU i Vlada Švajcarske posredstvom programa EU Progres, zatim Ministarstvo finansija i privrede- sektor za turizam, Fruit&berries i Mlekara Lazar Blace.

Predsednik Opstine Blace

Radoje Krstovic, predsednik opstine Blace

Bogata sajamska ponuda na Danima šljive:

Ove godine na Danima šljive moći će da se vidi i bogata sajamska ponuda na kojoj su izlagači :

Natural Fud- Suzana Veljović, Mihajlo Stevanović- Kajle, Veroljub Tomić, Mlekara Lazar, Eksport import – Jović, Marjan Grujić, Dragi Ivanović- Alabana, Oranž kompani – Kuršumlija, Likeri – Kuršumlija, Udruženje preduzetnika Pirot, Podrum Petrović – Svrljig, Tamjanika udruženje – Vlasotince, Podrum Marić- Aleksandrovac, Podrum Varinac- Aleksandrovac, Poljoprivredno gazdinstvo Popadić – Brus, Joka sapuni- Prokuplje, Toplički motivi- Prokuplje, Staklo i drvo – Prokuplje, Adria marketing, Srculence- Niš, Ukusi tradicije- Subotica, Gazdinstvo Krstojević, Poljoprivredno gazdinstvo Ivan- Rašica, Organska proizvodnja- Niš i EtnoArt – Niška Banja.

 


Kratak url URL: http://toplickevesti.com/?p=2842

22 авг 2013. Komentari na vestima starijim od 7 dana su zatvoreni RSS 2.0.

Komentari su zatvoreni


Maintained by OZ.I.T.Solutions
Scroll Up