Smiley face
U kategoriji Kultura, Poslednje Vesti, Prokuplje.

Sve spremno za početak “Drainčevih susreta”: Utvrđen program

Autor 21 апр 2017

PROKUPLJE- Ovogodišnja 48. Književna manifestacija “Drainčevi susreti” počeće tradicionalnim polaganjem cveća i poetskim programom na Drainčevom grobu u Beogradu. U Udruženju književnika Srbije istog dana u 18 časova biće održana promocija knjige „Antologija dobitnika nagrade Drainac 1996-2016“, dok će u kući Đure Jakšića od 20 časova svoje stihove govoriti toplički pesnici, saopštio je Savet “Drainčevih susreta”.

Majski deo programa nastavlja se 4. maja u Prokuplju, kada će se dečiji pesnici Tode Nikoletić, Vlasta Cenić i Elizabeta Georgijeva, družiti sa mališanima iz Prokuplja, Žitorađe, Blaca i Kuršumlije.

U Narodnoj biblioteci „Rade Drainac“ u 15 časova Piramida knjiga Narodne biblioteke Srbije svečano će uručiti prikupljene knjige prokupačkoj biblioteci. Majski susreti poezije od 17 časova biće preseljeni u Narodni muzej Toplice, kada će Drainčevu poeziju kazivati Danilo Petrović, a za muzički program biće zadužen Aleksandar Miljković. Predstaviće se i Poetski teatar Biblioteke, a besedu o Draincu govoriće dr Gojko Tešić. Na istom mestu od 19 časova i 30 minuta biće održana tribina „Generacije 70-ih- Magistralni tokovi i dometi“, na kojoj će učestvovati Gojko Tešić, Dragan Bošković i Jelena Mladenović.

U programu Drainčevih književnih susreta uvrštene su i Sesije filozofskog društva, koje će biti održane 19. i 20. maja u Narodnom muzeju Toplice.

Kratak url URL: http://toplickevesti.com/?p=61072

21 апр 2017. Komentari na vestima starijim od 7 dana su zatvoreni RSS 2.0.

Komentari su zatvoreni


Maintained by OZ.I.T.Solutions
Scroll Up