Smiley face
U kategoriji Društvo, Poslednje Vesti, Prokuplje.

Svečanost u Domu učenika srednjih škola

Autor 17 маја 2017

PROKUPLJE-  Dom učenika srednjih škola u Prokuplju obeležio je svečanom akademijom godišnjicu rada. Svečanosti su prisustvovali zamenik predsednika Opštine Prokuplje Miroljub Paunović, većnice Maja Ranđelović i Milica Erić, direktori domova učenika iz Novog Sada, Sremske Mitrovice, Zaječara, Niša, Aleksinca, Leskovca, Vranja, Pirota i drugih opština sa juga Srbije, direktori prokupačkih srednjih škola i mnogobrojni roditelji.
Direktor ustanove Jelena Vuković istakla je da su u proteklih godinu dana ostvareni izuzetni rezultati, ne samo u školskim, nego i vannastavnim aktivnostima.


– Od oktobra 1953. godine do danas više hiljada đaka srednjih škola iz Prokuplja bilo je smešteno u Domu. Posebnu zahvalnost dugujemo utemeljivaču ustanove Dragoljubu Dabiću, bivšim radnicima i penzionerima. Bez njih ne bi mogli niti uspeli da ponudimo uslove i standarde sadašnjim i budućim generacijama učenika, rekla je ona i naglasila da su se zaposleni i učenici u proteklih godinu dana trudili da kroz razne prezentacije, radionice, priredbe pokažu vrednosti, znanje, umeće i talenat koje su pokazali građanima Prokuplja i na raznim takmičenjima.
Ona je posebno istakla značaj zaposlenih koji su dali pun doprinos da srednjoškolci imaju sve uslove za boravak dece u ustanovi.
– Radnici su roditelji, otac, majka, stariji brat ili sestra deci. Svih 140 korisnika upućeni su na vaspitače, stručni saradnici i sve zaposlene. Ponosna sam na rad svih radnika i uspehe koji ulaze u anale ovog Doma i rezultate koji su postignuti na regionalniom i republičkim Domijadama ove godine.
U svom govoru Jelena Vuković posebno je naglasila doprinos nadležnih državnih rgana u stvaranju dobrih uslova za rad ustanove.
– Vlada Republike Srbije svakog meseca participira u najvećem delu troškove smeštaja i ishrane učenika. Kao potvrda i dokaz brige o uslovima rada i boravka i Domu pokazali su svojim dolaskom i obilaskom ustanove ministar prosvete i tehnološkog razvoja Mladen Šarčević i pomoćnik ministra prosvete zadužen za učenički standard Ljubiša Antonijević, rekla je ona i dodala da u najskorije vreme očekuje početak novih radova za još bolje uslove života i rada zaposlenih i čenika.
Na akademiji je prikazan i dokumentarni film pod nazivom “Internat nekad i sad” autora Dejana Dabića, sina osnovača Doma Dragoljuba Dabića. U snimalju filma učestvovali su još i Žikica Jovanović, Branislav Rosić i Aleksandar Stoiljković.
U bogatom kulturnom programu učestvovali su učenici Doma učenika srednjih škola Prokuplja.

Kratak url URL: http://toplickevesti.com/?p=62252

17 маја 2017. Komentari na vestima starijim od 7 dana su zatvoreni RSS 2.0.

Komentari su zatvoreni


Maintained by OZ.I.T.Solutions
Scroll Up